Μητσοτάκης σε πρωθυπουργό Ισραήλ: “Η επιθετική ρητορική της Τουρκίας μας υπονομεύει”

μητσοτάκης-σε-πρωθυπουργό-ισραήλ-η-ε-60111

Ταξίδι στη Νέα Υόρκη έκανε ο  Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ είχε και  κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, Υair Lapid.

Μητσοτάκης σε Πρωθυπουργό Ισραήλ: Οι ρητορικές επιθέσεις της Τουρκίας μας υπονομεύουν

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο των επαφών του πρωθυπουργού κατά την Εβδομάδα Υψηλού Επιπέδου της 77ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα, που αντικατοπτρίζει την στρατηγική σχέση των δύο χωρών. Οι δυο ηγέτες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για τις διμερείς πολιτικές, αμυντικές και οικονομικές σχέσεις, για την πορεία των τριμερών σχημάτων συνεργασίας, καθώς και για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας τόσο σε διμερές όσο και σε τριμερές επίπεδο (σχήμα συνεργασίας Ελλάδα-Κύπρος-Ισραήλ), με έμφαση στην ενεργειακή συνεργασία.

Τουρκία -Ισραήλ: Ερντογάν και Λαπίντ συναντήθηκαν για πρώτη φορά -Στόχος ο κατευνασμός των διμερών εντάσεων

Πως είπε ο Μητσοτάκης στον Πρωθυπουργό του Ισραήλ πως η Τουρκία με τις επιθέσεις της μας υπονομεύει

Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Ισραηλινό ομόλογό του για την ακραία επιθετική ρητορική της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας και τους απαράδεκτους ισχυρισμούς της που αμφισβητούν ελληνική κυριαρχία, υπογραμμίζοντας ότι υπονομεύουν την σταθερότητα και ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο.

Οι δυο πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν τις προσπάθειες για την ανάπτυξη των σχέσεων Ελλάδος και Ισραήλ προς όφελος των δύο λαών, εργαζόμενοι παράλληλα για την εμπέδωση πνεύματος συνεργασίας που θα ενισχύσει την ασφάλεια και σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.

Ακόμα και εάν τα είπε αυτά ο Μητσοτάκης στον Πρωθυπουργό του Ισραήλ το βέβαιο είναι ότι η Τουρκία δεν θα σταματήσει τις επιθέσεις της κατά της Ελλάδας.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ