Η μικρή ελληνική «Σαχάρα»: Η έρημος με τη σπάνια λευκή άμμο που ίσως δεν έχεις επισκεφθεί

Η μικρή ελληνική «Σαχάρα». Δείτε που βρίσκεται η έρημος με τη σπάνια λευκή άμμο σε ένα βίντεο από drone που κόβει την ανάσα!
η-μικρή-ελληνική-σαχάρα-η-έρημος-με-τ-60471

Η γνωστή κι αγαπημένη ομάδα Haanity επέστρεψε με ένα μοναδικό video από drone που μας κόβει την ανάσα και μας θυμίζει τις ομορφιές του καλοκαιριού τη στιγμή που το φθινόπωρο κάνει δειλά-δειλά την εμφάνισή του. Εσείς γνωρίζατε ότι στην Ελλάδα έχουμε μια μικρή έρημο στην οποία υπάρχει λευκή άμμος, ψηλοί αμμόλοφοι και ελάχιστη βλάστηση; Κι όμως! Η… μικρή ελληνική «Σαχάρα» έχει μήκος 2 χιλιόμετρα και πλάτος μέχρι και 500 μέτρα. Και δεν έχει τίποτα να ζηλέψει τίποτα από αυτή της Αφρικής.

Σύμφωνα με το κανάλι Haanity, είναι ένα μέρος που αν το επισκεφτείς καλοκαίρι, θα πρέπει να οπλιστείς με αρκετά μπουκάλια νερό για να αντέξεις την αφυδάτωση και τις ανελέητες θερμοκρασίες.

Που βρίσκεται η μικρή ελληνική «Σαχάρα»

Η μικρή ελληνική «Σαχάρα», λοιπόν, βρίσκεται  στην Πελοπόννησο, και συγκεκριμένα στην Ελαφόνησο, στην νότια πλευρά της. Σε μια μεγάλη έκταση, κοντά στην παραλία Σίμος, βρίσκουμε αυτή την έρημο με την σπάνια λευκή άμμο.

Την όμορφη μονοτονία του τοπίου διακόπτουν μόνο μερικά φυτά κέδρου, τα οποία είναι τα μόνα που μπορούν να επιβιώσουν σ’ αυτό το αντίξοο περιβάλλον. Οι επισκέπτες της παραλίας του Σίμου βλέπουν ένα μικρό κομμάτι αυτού του ιδιαίτερου περιβάλλοντος ενώ περπατούν για να φτάσουν στην παραλία.

Τα γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά της ελληνικής «Σαχάρας»

ελληνική «Σαχάρα

Οι πολυάριθμοι και ψηλοί αμμόλοφοι έχουν σχηματιστεί από τους ανέμους που πνέουν συχνά και με σφοδρότητα στην περιοχή. Από τη μια μεριά, συσσωρεύουν την άμμο και σχηματίζουν τους αμμόλοφους. Από την άλλη, βοηθούν μαζί με τα κύματα στη διάβρωση των υποκείμενων πετρωμάτων και στη δημιουργία νέων ποσοτήτων λευκής άμμου.

ελληνική «Σαχάρα

Περπατώντας στο απόκοσμο, αλλά και πανέμορφο αυτό τοπίο, παίρνεις «άρωμα» από την έρημο Σαχάρα. Αλλά και μια μικρή ιδέα για το πως θα είναι εκεί, αν αποφασίσεις να την επισκεφτείς…

Η μεγάλη διαφορά, βέβαια, είναι ότι στην ελληνική αυτή έρημο, με συγκριτικά πολύ λιγότερο περπάτημα, φτάνεις στην πολυπόθητη θάλασσα και γεύεσαι τη δροσιά της. Έτσι, αν το μπάτζετ δεν φτάνει για Αφρική, υπάρχει πάντα μια…μικρή εναλλακτική στη χώρα μας. Και μπόνους εκπληκτική παραλία και κάμπινγκ! Δεν το λες και μικρό πλεονέκτημα, έτσι;

Απολαύστε την πτήση στο βίντεο που ακολουθεί:

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ