Εύα Καϊλή: «Θα πολεμήσω για την αθωότητά μου, θέλω η κόρη μου να είναι περήφανη για μένα όταν μεγαλώσει»

εύα-καϊλή-θα-πολεμήσω-για-την-αθωότητ-117080

Η Εύα Καϊλή με νέες της δηλώσεις αναφέρει τον εαυτό της ως αθώα και δεν αποδέχεται τις κατηγορίες που την βαραίνουν. Η πρώην ευρωβουλευτής δήλωσε χαρακτηριστικά

«Εγώ κομμάτια να με κάνουν δεν θα παραδεχθώ μια κατηγορία που δεν έχω διαπράξει. Ουδέποτε δωροδοκήθηκα».

Εύα Καϊλή: Τι είπε στην ακρόασή της

Η Εύα Καϊλή προσπάθησε να πείσει τις Βελγικές αρχές για την αθωότητά της κατά την διάρκεια της ακρόασης της αλλά δεν τα κατάφερε και δεν πείστηκαν ότι δεν θα παρεμποδίσει τις έρευνες και έτσι παρέμεινε προφυλακισμένη. «Αρνείται κατηγορηματικά ότι ανήκει σε εγκληματική οργάνωση και για ενεργή συμμετοχή σε οποιοδήποτε ξέπλυμα. Αμφισβητεί κάθε κατηγορία διαφθοράς εναντίον της», δήλωσε ο σύνηγορός της, Αντρέ Ριζόπουλος.

Εύα Καϊλή: «Βίωσα συνθήκες Μεσαίωνα»

Η Ελληνίδα πρώην ευρωβουλευτής εμφανώς καταβεβλημένη, με την πλευρά της να προχωρά σε καταγγελίες που κάνουν λόγω για βασανιστικές ώρες,

καταγγελίες που όπως ήταν φυσικό έκαναν τον γύρο του κόσμου.

«Αυτές οι πράξεις παραβιάζουν την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Είναι βασανιστήρια, είναι Μεσαίωνα», ανέφερε ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Σύμφωνα με την Εύα Καϊλή παρέμεινε στην απομόνωση για 16 ώρες, με συνθήκες κρύου, χωρίς παλτό και χωρίς θέρμανση

«Η Εύα Καϊλή από την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου έως την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου ήταν σε απομόνωση με απόφαση του ανακριτή. Για 16 ώρες ήταν σε ένα κελί στην αστυνομία, όχι στην φυλακή, με κρύο, ζήτησε μια δεύτερη κουβέρτα και δεν της έδωσαν, της πήραν το παλτό. Αυτά είναι βασανιστήρια. Το φως ήταν συνεχώς αναμμένο, δεν μπόρεσε να κοιμηθεί για ένα λεπτό. Αυτό συνιστά βασανιστήριο!», πρόσθεσε ο δικηγόρος της κος Δημητρακόπουλος.

Αν και η υπεράσπιση της Εύας Καϊλή αναφέρουν οτι πρόκειται περί προσχεδιασμένων ενεργειών, με τις βελγικές αρχές να το αρνούνται ότι συνέβησαν.

Η Εύα Καϊλή έχει ανακριθεί 4 φορές σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες. Με την ίδια να δηλώνει αθώα και στο μυαλό της να έχει συνεχώς την κόρη της ζητώντας επιμόνως να είναι κοντά στο παιδί της.

Τι είπε ο Παντσέρι για την Εύα Καϊλή

Η κατάθεση του Παντσέρι μετά την συμφωνία με τις βελγικές αρχές συνεχίζεται και οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι έχει αναφερθεί αρνητικά για το πρόσωπό της.

Όλα θα κριθούν και την επόμενη εβδομάδα, καθώς στο πρόγραμμα υπάρχουν μυστικές συναντήσεις, στις οποίες αναμένεται ο Βέλγος πρώην ευρωβουλευτής να καταθέσει όλα όσα ξέρει.

Η Εύα Καϊλή πιθανότατα θα αιτηθεί την αποφυλάκισή της σε ένα μήνα.

Σε αναμμένα κάρβουνα οι Βρυξέλλες για την κατάθεση Παντσέρι

Όλα τα βλέμματα και η προσοχή επάνω στον Παντσέρι την ερχόμενη Τρίτη, καθώς φέρεται ως ο «εγκέφαλος» της υπόθεσης δωροδοκίας,

μέρα κατά την οποία και θα αρχίσει νέος γύρος καταθέσεων.

Ο Παντσέρι σύμφωνα με πληροφορίες έχει κάνει ήδη αναφορά στην Εύα Καϊλή στις ανακρίσεις, και μάλιστα είπε πως πάρθηκαν χρήματα από τρίτες χώρες προκειμένου να δοθούν σε ευρωβουλευτές.

Η νέα κατάθεση του Παντσέρι “φοβίζει” καθώς πιθανότατα να προκύψει μεγάλο πολιτικό πρόβλημα, καθώς πιθανότατα δεν είναι μόνο η Εύα Καϊλή και κανείς δεν γνωρίζει πόσο ψηλά στην ιεραρχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορεί να φτάσει το σκάνδαλο.

Εύα Καϊλή: «Το παιδί μου, μου δίνει δύναμη να πολεμήσω για την αθωότητά μου»

«Το παιδί μου, μου δίνει δύναμη να πολεμήσω για την αθωότητά μου, θέλω να είναι περήφανη για μένα όταν μεγαλώσει», είπε η Καϊλή στο Mega, όπως μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο του καναλιού. Η Εύα Καϊλή πήρε και πάλι τον δρόμο για το κελί. Από χθες βρίσκεται πίσω στις φυλακές του Χάρεν, απομονωμένη, σε ειδικά διαμορφωμένη πτέρυγα.

Μέλημα των Βέλγων είναι να μη μιλήσει σε κανέναν, ούτε μέσα στη φυλακή. Να μη διαρρεύσει, μέσω τρίτων, καμία πληροφορία και κανένα μήνυμα στον κύκλο Παντσέρι.

Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου έδωσε τη μάχη στο δικαστικό συμβούλιο για να αφεθεί ελεύθερη. Όπως λέει ο δικηγόρος της δεν προσπάθησε να συγκινήσει, προσπάθησε να πείσει.

«Πήρε τον λόγο για 10 λεπτά, δήλωσε αθώα και ζήτησε να επιστρέψει στο σπίτι της κοντά στο παιδί της με περιοριστικούς όρους».

Ωστόσο, η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία αποφάσισε να παραταθεί η προσωρινή της κράτηση για έναν ακόμα μήνα.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του δικαστηρίου, αυτήν τη φορά, η Εύα Καϊλή δεν είναι ύποπτη φυγής, φοβούνται ωστόσο ότι ενδέχεται να αλλοιωθούν στοιχεία χρήσιμα για την έρευνα.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ