Στο «φως» οι δραματικές λεπτομέρειες: Ο Μάικλ Μόσλεϊ απείχε μόλις 5 λεπτά από τη βοήθεια – Τι συνέβη τελικά

Ο Μάικλ Μόσλεϊ, ο Βρετανός τηλεγιατρός που βρέθηκε νεκρός στη Σύμη ύστερα από 6ήμερη αναζήτηση απείχε μόλις 5 λεπτά από βοήθεια
στο-φως-οι-δραματικές-λεπτομέρειες-199031

Ο Μάικλ Μόσλεϊ, γνωστός τηλεοπτικός γιατρός και «εφευρέτης» της διαλειμματικής νηστείας 5:2, βρέθηκε νεκρός στη Σύμη στις 9 Ιουνίου 2024.

Εξαφανίστηκε στις 5 Ιουνίου μετά από πεζοπορία στο νησί. Εκτεταμένες έρευνες διεξήχθησαν από εθελοντές και ομάδες διάσωσης για 3 ημέρες. Η σορός του εντοπίστηκε σε απόκρημνη περιοχή κοντά στην παραλία της Αγίας Μαρίνας. Η αιτία θανάτου του κρίνεται απροσδιόριστη λόγω προχωρημένης σήψης. Δεν υπάρχουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας. Ο Μόσλεϊ πλησίαζε πολύ στη σωτηρία του, καθώς βρισκόταν μόλις 5 λεπτά από βοήθεια. Η οικογένειά του και οι φίλοι του θρηνούν την απώλειά του. Η τοπική κοινότητα στη Σύμη είναι συγκλονισμένη από το τραγικό συμβάν.

Στο «φως» οι δραματικές λεπτομέρειες

Ο Μόσλεϊ βρέθηκε νεκρός δίπλα σε ένα σιδερένιο φράχτη, με τραύμα στο κεφάλι. Η θερμοκρασία άγγιξε τους 40 βαθμούς Κελσίου την ημέρα που εξαφανίστηκε ο Μόσλεϊ. Ερωτήματα έχουν εγερθεί σχετικά με την αποτελεσματικότητα των μη επανδρωμένων αεροσκαφών στις έρευνες. Η σορός του Μόσλεϊ μεταφέρθηκε στη Ρόδο για νεκροψία.

Γιάννης Βόλας, πρόεδρος της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων (ΕΔΟΚ) Σύμης:

«Ήθελα να τον φέρω πίσω ζωντανό. Είναι μια πολύ θλιβερή μέρα, ελπίζαμε ότι θα τον βρίσκαμε ζωντανό. Τις περισσότερες φορές βρισκόμουν μόλις 50 μέτρα από εκείνο το σημείο».

Ανταποκριτής του Independent:

«Αφού είδαμε τη σορό του δρ. Μόσλεϊ να φεύγει με βάρκα, προσεκτικά τυλιγμένη και δεμένη πάνω σε φορείο, ο κος Βόλας δεν μπορούσε να μου πει ούτε μία λέξη. Προτού δει το πτώμα και το μεταφέρει κάτω, είχε κουνήσει το κεφάλι του και μου είπε ότι με μεγάλη θλίψη είχε ακούσει για το εύρημα πριν πάει με την Αστυνομία ώστε να τον μεταφέρουν. Είναι κάτι που το νησί δεν θα ξεχάσει ποτέ, όπως δεν θα ξεχνούσε ποτέ και ο καθένας από εμάς που γνώριζε το έργο του και τον ίδιο προσωπικά».

Σύμη: Απροσδιόριστη η αιτία θανάτου του Βρετανού δημοσιογράφου, Μάικλ Μόσλεϊ

Δεν βρέθηκαν κακώσεις

Περισσότερες ειδήσεις σήμερα

Η νεκροψία «μίλησε»: Έτσι πέθανε τελικά ο παρουσιαστής του BBC Δρ. Μάικλ Μόσλεϊ

Συντετριμμένη η σύζυγος του Μάικλ Μόσλεϊ: Αποχαιρετά τον αγαπημένο της – «Ήμασταν πολύ ευτυχισμένοι»

Μάικλ Μόσλεϊ: Ποιος είναι ο Βρετανός παρουσιαστής του BBC που αγνοείται στη Σύμη

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ