Καρυστιανού σε Μητσοτάκη: «Σας απέστειλα επιστολή, δεν μου απαντήσατε ως οφείλατε. Να παρουσιαστείτε οικειοθελώς στον δικαστή»

Η Μαρία Καρυστιανού σε συνέντευξη τύπου του Συλλόγου «ΤΕΜΠΗ 28-2-2023» ξέσπασε κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη
καρυστιανού-σε-μητσοτάκη-σας-απέστε-198009

«Έχω δικαίωμα να μάθω γιατί κάηκε το παιδί μου» είπε η Μαρία Καρυστιανού, επιτιθέμενη στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η ομιλία της για την τραγωδία στα Τέμπη ξεκίνησε με ένα θερμό χειροκρότημα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα σε αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Η συνέντευξη τύπου διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Συγγενών Θυμάτων του δυστυχήματος στα Τέμπη. Κύριο θέμα το αίτημα για κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, μετά τις υπογραφές 1,5 εκατομμυρίων πολιτών.

Η πρόεδρος του Συλλόγου, που έχασε την κόρη της στο μοιραίο τρένο, απευθύνθηκε στον πρωθυπουργό, καλώντας τον να παρουσιαστεί ενώπιον του δικαστή. Άφησε αιχμές για την απόφασή του να μη της απαντήσει στην επιστολή που του είχε στείλει. Η Μαρία Καρυστιανού τόνισε ότι η πολιτική ηγεσία καταπατά τις διατάξεις του κράτους, αναφέροντας ότι το δυστύχημα στα Τέμπη αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα της χώρας με κρατική συμμετοχή και ευθύνη, ενώ υπογράμμισε τη σημασία της δικαιοσύνης.

«Κύριε Μητσοτάκη, το όνομά σας αναφέρθηκε σε μία ποινικά κολάσιμη πράξη για την οποία εσείς πρώτος θα έπρεπε να σπεύσετε να ξεκαθαρίσετε τη θέση σας. Όχι εκ του ασφαλούς, εντός της Βουλής και σε οικείο δημοσιογραφικό περιβάλλον, αλλά να παρουσιαστείτε οικειοθελώς μπροστά στον δικαστή και να αποδείξετε τα όσα ισχυρίζεστε».

«Σας απέστειλα μία επιστολή. Οφείλατε να μου απαντήσετε»

«Αντιθέτως, κρυμμένος στην ασυλία σας, ούτε καν αναφέρεστε στην τραγωδία, ελπίζοντας ότι οι Έλληνες θα ξεχάσουν και θα αποθαρρυνθούν. Εμείς, όμως, δεν ξεχνάμε. Με σκοπό να κοιτάξετε κατάματα το πρόβλημα και βλέποντας την αδιαφορία της δικαιοσύνης, σας απέστειλα μία επιστολή. Οφείλατε να μου απαντήσετε, όχι ως εκπρόσωπος ενός κράτους που σκότωσε το παιδί μου, όχι μόνο από την ηθική υποχρέωση προς την κοινωνία αλλά και την παράταξή σας, αλλά από την υποχρέωση που έχετε να απαντήστε εντός 50 ημερών σύμφωνα με το άρθρο 10 του Συντάγματος με σεβασμό προς τις διατάξεις της χώρας».

«Και ερωτώ: Γνωρίζετε τους νόμους της χώρας μου; Συμμορφώνεστε με αυτούς ή θεωρείτε ότι δεν έχετε καμία τέτοια υποχρέωση; Η απουσία σας δηλώνει και την απάντησή σας. Εγώ ως μάνα, όμως, και πολίτης αυτής της χώρας, έχω δικαίωμα να μάθω γιατί κάηκε το παιδί μου. Και για ποιο λόγο αναζητούμε οστικά υπολείμματα στη γύρω περιοχή».

Δείτε την ομιλία Καρυστιανού μετά το 10’40”

Σας γνωρίζουμε ότι ο Σύλλογος Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών 28-2-2023, με διακριτικό τίτλο «ΤΕΜΠΗ 28-2-2023», διοργανώνει συνέντευξη τύπου την Τετάρτη 5/6/2024 και ώρα 13:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών «Μιχάλη Επάμ. Ζαφειρόπουλου» με θέμα:

«Το αίτημα 1.500.000 πολιτών για την τροποποίηση της ποινικής ευθύνης Υπουργών και της βουλευτικής ασυλίας»

Στη συνέντευξη τύπου θα συμμετάσχουν:

– η Πρόεδρος του Συλλόγου «ΤΕΜΠΗ 28-2-2023» κα Μαρία Καρυστιανού,

– ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, κος Δημήτρης Βερβεσός,

– η Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) ετ. (ετ.), κα Μαρία Καραμανώφ και

– ο Αναπληρωτής Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Νομικής ΕΚΠΑ, κος Νίκος Παπασπύρου.

Περισσότερες ειδήσεις σήμερα

Ελένη Μενεγάκη: Ταράχτηκε on air μετά από τηλεφώνημα και διέκοψε για διαφημίσεις

Φωτιά τώρα στην Αμοργό: Σηκώθηκαν τρία αεροπλάνα

Βουτούμι: Στην Ελλάδα μία από τις 5 καλύτερες παραλίες στον κόσμο

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ