Γιώργος Προβόπουλος: Πέθανε ο πρώην Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος

Σε ηλικία 74 ετών έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Προβόπουλος. Ήταν πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και διέπρεψε και στον ιδιωτικό τομέα.
γιώργος-προβόπουλος-πέθανε-ο-πρώην-δι-196278

Σε ηλικία 74 ετών έφυγε από τη ζωή ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος.

Ποιος ήταν ο Γιώργος Προβόπουλος

Ο Γιώργος Προβόπουλος γεννήθηκε στις 20 Απριλίου 1950 στον Πειραιά. Αποφοίτησε από το Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές του με υποτροφία στη Βρετανία, όπου και έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο του Έσσεξ μετά από υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών.

Από το 1979 έως το 2007 δίδαξε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 1990 συμμετείχε μαζί με τον Άγγελο Αγγελόπουλο σε επιτροπή που σύστησε η Κυβέρνηση Ζολώτα για την σταθεροποίηση της οικονομίας.

Επί κυβέρνησης Κωνσταντίνου Μητσοτάκη (1990-1993) διετέλεσε υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος καθώς και πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων.

Το 1993 ο Γιώργος Προβόπουλος μεταπήδησε στον ιδιωτικό τομέα, και εργάστηκε ως οικονομικός σύμβουλος στην Alpha Bank. Το 2004 είχε πολύ σημαντικό ρόλο στη συγγραφή του κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας στον τομέα της οικονομίας. Την ίδια χρονιά τοποθετήθηκε στη διοίκηση της Εμπορικής Τράπεζας από τον Κώστα Καραμανλή και στη συνέχεια επέβλεψε την πώλησή της στους Γάλλους της Credit Αgricole.

Μεταξύ 2006 και 2008 υπήρξε αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς.

Περισσότερες ειδήσεις σήμερα

Τσατραφύλλιας: «Ridge πάνω από τη χώρα μας αυτό το Σαββατοκύριακο» – Καύσωνας σε 8 περιοχές

Πενήντα χρόνια μετά: Η Νόρα Βαλσάμη αποκαλύπτει το «σκοτεινό μυστικό» του διαζυγίου της Αλίκης Βουγιουκλάκη

Ελεονώρα Μελέτη: «Θα ήθελα πολύ να κάνω ένα γεύμα με τον Χριστό, θα είχα πολλά να συζητήσω μαζί του»

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ