Δίνει ελπίδα: Σε ασθενή στη Θεσσαλονίκη χορηγήθηκε το πρώτο πειραματικό εμβόλιο για τον καρκίνο του πνεύμονα

Στην Θεσσαλονίκη χορηγήθηκε για πρώτη φορά, η υπό δοκιμή εξατομικευμένη θεραπεία για τον καρκίνο του πνεύμονα, τύπου εμβολίου.
δίνει-ελπίδα-σε-ασθενή-στη-θεσσαλονίκ-202820

Ο ασθενής πρώτα υποβλήθηκε σε χειρουργική αφαίρεση του καρκίνου στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης. Στην συνέχεια έλαβε έναν κύκλο χημειοθεραπείας.

Τμήμα του όγκου εστάλη στα κεντρικά εργαστήρια, που χρησιμοποιούνται για τη μελέτη, ώστε να δημιουργηθεί ενέσιμη θεραπεία, τύπου εμβολίου, που εκπαιδεύει το ανοσοποιητικό σύστημα να μην επιτρέπει να δημιουργηθούν άλλοι ίδιοι όγκοι. Ο ασθενής μαζί με τη νέα θεραπεία θα λάβει και ανοσοθεραπεία.

Θεσσαλονίκη: Το πρώτο εμβόλιο για τον καρκίνο του πνεύμονα σε Έλληνα ασθενή

Η κλινική μελέτη επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και χορήγηση εμβολίων και η θεραπεία στηρίζεται στα νεοαντιγόνα του όγκου, τα οποία είναι μοναδικά στον καρκίνο του κάθε ασθενούς και για τον λόγο αυτόν απαιτείται εξατομικευμένη προσέγγιση.

«Η θεραπεία με το εξατομικευμένο εμβόλιο αποτελεί ορόσημο στη μάχη έναντι του καρκίνου του πνεύμονα αλλά και γενικά του καρκίνου. Προσαρμόζοντας τα εμβόλια για κάθε ασθενή, στοχεύουμε στην ενίσχυση της ανοσολογικής απόκρισης του οργανισμού κατά των καρκινικών κυττάρων, οδηγώντας σε καλύτερα αποτελέσματα και βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Η νέα αυτή εξατομικευμένη, προσωποποιημένη θεραπεία στο κέντρο μας, το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, δίνεται επίσης και σε ασθενείς με χειρουργημένο μελάνωμα, και μέχρι σήμερα έχουν λάβει ήδη θεραπεία αρκετοί ασθενείς» ανέφερε η κυρία Μπάκα.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Του ανάβουν τα «λαμπάκια»: Αυτό το ζώδιο εκνευρίζεται πιο εύκολα από όλα τα άλλα

Το λάθος με τα φώτα οδήγησης που λίγοι γνωρίζουν: Tσουχτερό πρόστιμο και απώλεια διπλώματος για τους παραβάτες

Kούκλα, με σώμα μοντέλου: H Μιμή Ντενίση, 45 χρόνια πριν, όταν εργαζόταν στη Μύκονο για τον Μπίλι Μπο

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ