Ευχάριστα νέα: Μεγάλη μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος – «Προ των πυλών» οι ανακοινώσεις

ευχάριστα-νέα-μεγάλη-μείωση-στους-λογ-116878

Ευχάριστα νέα μιας και η Κυβέρνηση Μητσοτάκη και το Υπουργείο Οικονομικών πήραν σημαντικές αποφάσεις για την σημαντική μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος για τον μήνα Φεβρουάριο. Πολλοί πολίτες θα δουν τους λογαριασμούς τους ξεφουσκωμένους και αυτό δίνει μια ανάσα στην οικονομία μας.

Μεγάλες μειώσεις στου λογαριασμούς ρεύματος του Φεβρουαρίου

Θετικά φαίνεται να είναι τα νέα για χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις, εφόσον αναμένονται μεγάλες μειώσεις στους λογαριασμούς ρεύματος, λίγο πριν την ανακοίνωση των τιμολογίων από τους παρόχους για τον μήνα Φεβρουάριο.

Μεγάλες φαίνεται να είναι οι μειώσεις, που θα «δούν» οι πολίτες στην Ελλάδα στους λογαριασμούς ρεύματός τους το Φεβρουάριου.

Αν και εξακολουθεί να επικρατεί αστάθεια στις ενεργειακές αγορές, οι οιωνοί – μάλλον – είναι καλοί, μιας και αναμένεται εντυπωσιακή πτώση των τιμολογίων, ως επακόλουθο της αποκλιμάκωσης των τιμών στη χονδρική πώληση.

Οι τιμές για τους λογαριασμούς ρεύματος που θα υπερισχύσουν τον Φεβρουάριο

Συγκεκριμένα, η μέση χονδρική πώληση διαμορφώνεται:

Φυσικό Αέριο: 66 ευρώ, κατά 41% χαμηλότερη από τον Δεκέμβρη.

Τιμή Ρεύματος: 193 ευρώ, κατά 30% χαμηλότερη από τον Δεκέμβρη.

Έτσι, λοιπόν, με τα εν λόγω δεδομένα, εκτιμάται, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, ότι η τιμή λιανικής της κιλοβατώρας θα «αγγίξει» τα 30 λεπτά, με τις επιδοτήσεις να ψαλιδίζονται ανάλογα, ώστε η τελική τιμή για τους οικιακούς καταναλωτές να διατηρηθεί στα 16 λεπτά.

Είναι πια καιρός η Κυβέρνηση να αντιληφθεί το πρόβλημα που υπάρχει με την μεγάλη αύξηση των τιμών της ενέργειας και να κάνει γενναίες μειώσεις ώστε τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις να ανασάνουν επιτέλους.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ