Προσοχή: Συναγερμός για όσους έχουν Τράπεζα Πειραιώς – Έκτακτη ανακοίνωση

Απάτη μέσω email πλήττει πελάτες Τράπεζας Πειραιώς. Απατεώνες στέλνουν email σε πελάτες της Τράπεζας Πειραιώς.
προσοχή-συναγερμός-για-όσους-έχουν-τρ-202146

Εφιστάται η προσοχή στους πελάτες της Τράπεζας Πειραιώς, καθώς κυκλοφορούν κακόβουλα email που σκοπό έχουν την υποκλοπή προσωπικών στοιχείων και κωδικών πρόσβασης στο e-banking. Η νέα διαδικτυακή απάτη έχει να κάνει με την καινούργια ιστοσελίδα της εν λόγω τράπεζας, σύμφωνα με το moneyonline.gr.

Απατεώνες στέλνουν email σε πελάτες της Τράπεζας Πειραιώς, ενημερώνοντάς τους για δήθεν άμεσο κίνδυνο αποκλεισμού του λογαριασμού τους. Σκοπός τους είναι να ωθήσουν τα θύματα να πατήσουν σε ένα link που περιέχεται στο email, το οποίο οδηγεί σε ψεύτικη ιστοσελίδα που μοιάζει με την αυθεντική σελίδα e-banking της Τράπεζας Πειραιώς. Εφόσον το θύμα εισάγει τα στοιχεία του στην ψεύτικη σελίδα, οι απατεώνες μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν για παράνομες συναλλαγές ή πώληση σε τρίτους.

Μην ανοίγετε ύποπτα email

Δώστε προσοχή σε email με άγνωστο ή ύποπτο αποστολέα, κακή γραμματική ή ορθογραφία, ή ασαφή ή πιεστική γλώσσα.

Μην πατάτε σε links

Αποφύγετε να πατήσετε σε οποιοδήποτε link περιέχεται σε ύποπτα email, ακόμα και αν φαίνεται να προέρχεται από την Τράπεζα Πειραιώς.

Ελέγξτε την αυθεντικότητα

Επικοινωνήστε με την Τράπεζα Πειραιώς τηλεφωνικά ή μέσω της επίσημης ιστοσελίδας τους, για να επιβεβαιώσετε την εγκυρότητα της επικοινωνίας.

Αλλάξτε τους κωδικούς σας

Εάν υποψιάζεστε ότι τα στοιχεία σας μπορεί να έχουν διαρρεύσει, αλλάξτε άμεσα τους κωδικούς πρόσβασης στο e-banking και σε κάθε άλλη υπηρεσία όπου τους έχετε χρησιμοποιήσει.

Περισσότερες ειδήσεις σήμερα

Θύμα απάτης στο διαδίκτυο ο Νίκος Οικονομόπουλος: Τι ζήτησε από τους θαυμαστές του

Καλομοίρα: Έπεσε θύμα διαδικτυακής απάτης

Σούπερ γιαγιά από τον Αλμυρό: Έστησε παγίδα σε σπείρα απατεώνων – «Ντροπή σας», τους είπε στο δικαστήριο

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ