Δάνεια Φθηνής Στέγης: Αυτή την εβδομάδα οι ανακοινώσεις για το πρόγραμμα

Δάνεια Φθηνής Στέγης: Τράπεζες και οικονομικό επιτελείο συζητούν τις λεπτομέρειες. Έως και 150.000 ευρώ θα φτάνουν τα δάνεια
δάνεια-φθηνής-στέγης-αυτή-την-εβδομάδ-59469

Δάνεια Φθηνής Στέγης: Τράπεζες και οικονομικό επιτελείο συζητούν τις λεπτομέρειες 

Δάνεια Φθηνής Στέγης: Έως και 150.000 ευρώ θα φτάνουν τα δάνεια για την αγορά πρώτης κατοικίας από νέους 25-39 ετών. Σύμφωνα με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, το πρόγραμμα θα ξεκινήσει από το 1ο τρίμηνο του 2023.

Έως και 150.000 ευρώ θα φτάνουν τα δάνεια για την αγορά πρώτης κατοικίας από νέους 25-39 ετών. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει δώσει η κυβέρνηση το πρόγραμμα θα ξεκινήσει από το 1ο τρίμηνο του 2023.

Δάνεια Φθηνής Στέγης: Εκδήλωση ενδιαφέροντος από τους νέους

Πάντως, παρά την αύξηση των επιτοκίων και την ακρίβεια, έχει ήδη εκδηλωθεί ενδιαφέρον για αγορά πρώτης κατοικίας. Τα αιτήματα για στεγαστικά δάνεια, στην παρούσα φάση κινούνται ακόμη χαλαρά, όπως άλλωστε και τα αιτήματα χρηματοδότησης από μικρές επιχειρήσεις.

Πηγές της τραπεζικής αγοράς, αναφέρουν ότι στο τέλος Σεπτεμβρίου, όπως κάθε χρόνο, θα μπορούν να εξαχθούν πιο ασφαλή συμπεράσματα για το πώς θα κινηθεί η αγορά μέχρι το τέλος του έτους και τις προοπτικές της επόμενης χρονιάς, σε συνάρτηση πάντα με την πορεία των επιτοκίων.

Σε κατάσταση επιφυλακής οι τράπεζες για τα υφιστάμενα

Σχετικά με τα υφιστάμενα δάνεια, η εικόνα παραμένει καλή σε ό,τι αφορά την εξυπηρέτησή τους, ωστόσο, τα τραπεζικά επιτελεία βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής.

«Παρατηρούμε τη συμπεριφορά των πελατών μας και φυσικά τις εξελίξεις στην οικονομία, ώστε να μπορέσουμε να παρέμβουμε άμεσα, διότι είναι προς όφελος όλων τα δάνεια να εξυπηρετούνται», αναφέρουν τραπεζικά στελέχη. Εκτιμούν ότι ακόμα υπάρχουν «αποθέματα» ρευστότητας στα νοικοκυριά και το πρώτο «crash test» τοποθετείται για τον Νοέμβριο, όπως παραδοσιακά συμβαίνει. Οι πιο δύσκολοι μήνες, κάθε χρόνο σε ό,τι αφορά τις πληρωμές, είναι ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος και το «στοίχημα» είναι να μην αποδειχθούν ακόμα πιο δύσκολοι φέτος.

Δάνεια Φθηνής Στέγης: Περιμένουν αύξηση του ενδιαφέροντος μετά τις ανακοινώσεις

Οι ειδικοί της αγοράς εκτιμούν πως μέσα στον χειμώνα το ενδιαφέρον των νέων για τη χορήγηση δανείων Φθηνής Στέγης θα μεγαλώσει, αφού θα έχουν αποσαφηνιστεί οι λεπτομέρειες.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ