ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ

Master Chef: To πιάτο τους έστειλε νοσοκομείο, 44 καλεσμένοι με τροφική δηλητηρίαση, το μεγάλο λάθος που έκαναν

Newsroom
Εκτ. Χρόνος Ανάγνωσης: 3λ. 18δ.

Και όμως συνέβη και αυτό.. Σύμφωνα με τα Ισπανικά μέσα και όσα αναφέρουν, 44 καλεσμένοι έπαθαν τροφική δηλητηρίαση από τα πιάτα με κεντρικό πρωταγωνιστή το ψάρι που ετοίμασαν για αυτούς διαγωνιζόμενοι του MasterChef 11 της Ισπανίας.

Master Chef: To πιάτο που τους έστειλε αδιάβαστους

Πιο συγκεκριμένα η εκπομπή MasterChef της Ισπανικής τηλεόρασης ταξίδεψε στη Βαλένθια για τα γυρίσματα της εκπομπής και στο ενυδρείο Oceanogràfic,όπου και κλήθηκαν να μαγειρέψουν για τους 120 εργαζομένους εκεί. Κύριος πρωταγωνιστής ήταν το ψάρι και μάλλον κάτι δεν πήγε καλά στην διαδικασία καθώς 44 άτομα έπαθαν τροφική δηλητηρίαση. Ετοίμασαν πιάτα με θαλασσινά, όπως λαβράκι και μύδια, ενώ για επιδόρπιο κλήθηκαν να φτιάξουν ένα ιαπωνικό cheesecake με φύκια.

Πρωτοφανές περιστατικό στο MasterChef

Υγειονομικοί στη Βαλένθια επιβεβαίωσαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι 44 από τους 120 καλεσμένους που συμμετείχαν στα γυρίσματα του προγράμματος MasterChef στις 19 Ιανουαρίου υπέστησαν τροφική δηλητηρίαση. Το επεισόδιο προβλήθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Τα συμπτώματα περιλάμβαναν εμετό και διάρροια.

Το MasterChef είναι ένα δημοφιλές τηλεοπτικό ριάλιτι μαγειρικής που μεταδίδεται σε πολλές χώρες, ανάμεσά τους και η χώρα μας όπου οι διαγωνιζόμενοι φτιάχνουν μια σειρά από πιάτα, τα οποία κρίνονται από ειδικούς.

Οι αναφορές εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στο Twitter με μια γυναίκα να αναφέρει ότι ήταν ένας από τους πολλούς ανθρώπους που αρρώστησαν αφού δοκίμασαν φαγητό που σερβιρίστηκε στο Oceanogràfic στη Βαλένθια για το προσωπικό στο πλαίσιο του προγράμματος.

Masterchef: 44 άτομα με τροφική δηλητηρίαση

Οι αναλύσεις, οι πληροφορίες ιχνηλασιμότητας και η επεξεργασία των τροφίμων που χρησιμοποιήθηκαν και μαγειρεύτηκαν παρουσιάστηκαν στις υγειονομικές αρχές.

Ωστόσο, οι αξιωματούχοι δεν μπόρεσαν να βρουν την πηγή της μόλυνσης λόγω του χρόνου που είχε περάσει από την το περιστατικό καθώς δεν είχαν απομείνει τρόφιμα για να εξεταστούν.

Ο παραγωγός του προγράμματος στην Ισπανία, Shine Iberia, ζήτησε συγγνώμη από τους πληγέντες θαμώνες.

“Πρόκειται για μια απολύτως εξαιρετική περίπτωση σε αυτά τα 11 χρόνια του MasterChef στην Ισπανία, ενός προγράμματος όπου αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα η διασφάλιση της διατροφικής φροντίδας των ανθρώπων που συμμετέχουν”.

TAGS:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ