ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ

Καρκινοπαθής κερδίζει 1,3 δις: «Δεν σκέφτηκα τους αριθμούς. Τους διάλεξε ο Θεός»

Έλενα Θάνου
Εκτ. Χρόνος Ανάγνωσης: 4λ. 22δ.

Ο Cheng «Charlie» Saephan, 46 ετών, έζησε μια συγκλονιστική αλλαγή στην τύχη του. Μόλις ολοκλήρωσε την τελευταία του χημειοθεραπεία για τον καρκίνο, κέρδισε το τζακ ποτ του Powerball των ΗΠΑ ύψους 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Απρίλιο.

Συγκινημένος, ο Saephan δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι αυτός και η 37χρονη σύζυγός του, Duanpen, θα μοιραστούν τα κέρδη με μια στενή φίλη τους. Αντί να λάβουν το ποσό τμηματικά για 30 χρόνια, επέλεξαν ένα εφάπαξ ποσό ύψους 422 εκατομμυρίων δολαρίων, μετά τους φόρους.

Καρκινοπαθής κέρδισε το Powerball: Από τη μάχη με τον καρκίνο στην τύχη

Παρά την απίστευτη τύχη του, η κύρια εστίαση του Saephan παραμένει η υγεία του.

«Δεν θέλω να πεθάνω ακόμα».

«Θα μπορέσω να φροντίσω την οικογένειά μου και την υγεία μου».

«Πώς θα έχω χρόνο να ξοδέψω όλα αυτά τα χρήματα; Πόσο καιρό θα ζήσω;».

«Ελπίζω να βρω έναν καλό γιατρό και να κερδίσω περισσότερα χρόνια ζωής» δήλωσε. Η νίκη του αποτελεί μια αχτίδα ελπίδας για τον Saephan και την οικογένειά του, καθώς θα μπορέσουν πλέον να καλύψουν τα έξοδα της θεραπείας του και να ζήσουν μια άνετη ζωή.

Η ιστορία του Saephan είναι γεμάτη με αξιοσημείωτα στοιχεία. Γεννήθηκε στο Λάος και μετακόμισε στην Ταϊλάνδη το 1987 πριν μεταναστεύσει στις ΗΠΑ το 1994. Αποφοίτησε από το λύκειο το 1996 και ζει στο Πόρτλαντ εδώ και 30 χρόνια. Εργάστηκε ως μηχανολόγος για μια εταιρεία αεροδιαστημικής. Πίστευε στην τύχη: Τις εβδομάδες που προηγήθηκαν της κλήρωσης, σημείωσε κάποιους αριθμούς σε ένα κομμάτι χαρτί και κοιμόταν με αυτό κάτω από το μαξιλάρι του, προσευχόμενος να κερδίσει.

«Χρειάζομαι βοήθεια. Δεν θέλω να πεθάνω ακόμα, αν δεν κάνω πρώτα κάτι για την οικογένειά μου».

Ο τυχερός λαχνός του Powerball που κέρδισε πουλήθηκε σε ένα σούπερ μάρκετ στο Πόρτλαντ στις αρχές Απριλίου.

Πού αποδίδει την τύχη του

Για εβδομάδες, ο Cheng «Charlie» Saephan κοιμόταν με μια λίστα με αριθμούς χαραγμένους κάτω από το μαξιλάρι του. Τώρα «αποδίσει» στη ρουτίνα πριν τον ύπνο το ότι κέρδισε το απροσδόκητο 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων (1 δισεκατομμύριο £) από το λαχείο Powerball.

Ο 46χρονος καρκινοπαθής Saephan, που μετανάστευσε από το Λάος στις Ηνωμένες Πολιτείες, και η σύζυγός του Duanpen, 37, θα μοιραστούν το νικητήριο δελτίο από την κλήρωση του πολιτειακού λαχείου του Όρεγκον με τη φίλη τους Laiza Chao, 55.

Και οι τρεις επέλεξαν να πάρουν εφάπαξ, συνδυασμένη πληρωμή μετρητών 621 εκατομμυρίων δολαρίων, που ανέρχεται σε 422 εκατομμύρια δολάρια μετά από φόρους, αντί για το πλήρες τζάκποτ που καταβάλλεται ετησίως για 30 χρόνια.

Ο Saephan, ο οποίος ζει στο Πόρτλαντ, είπε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου τη Δευτέρα ότι προσευχήθηκε να κερδίσει το λαχείο αφού οι γιατροί του ενημέρωσαν πρόσφατα ότι ο καρκίνος του, που είχε διαγνωστεί πριν από 8 χρόνια, είχε επιστρέψει.

Ενόψει της κλήρωσης της 6ης Απριλίου, ο Saephan είπε ότι θα έγραφε κάθε έναν από τους αριθμούς του λότο, από το 1 έως το 69, σε ένα κομμάτι χαρτί και θα το τοποθετούσε κάτω από το μαξιλάρι του.

«Ήταν μια γρήγορη επιλογή. Ο Θεός διάλεξε για μένα» είπε.

Περισσότερες ειδήσεις σήμερα

AstraZeneca: Παραδέχθηκε ότι το εμβόλιό της για τον κορονοϊό προκαλεί TTS

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί σταφίδα που δεν αναγράφει αλλεργιογόνα ουσία

Δημήτρης Κόκοτας: Μοιράστηκε τα ευχάριστα για την υγεία του ο Γιώργος Λιάγκας

TAGS:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ