Αυτή είναι η ηλεκτρική καρέκλα βασανιστηρίων των Ρώσων

αυτή-είναι-η-ηλεκτρική-καρέκλα-βασανι-61859

Μια φωτογραφία από την ηλεκτρική καρέκλα που χρησιμοποιούσαν οι Ρώσοι ως βασανιστήριο ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας έδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία η οποία φέρεται να δείχνει μια ηλεκτρική καρέκλα σε ένα δωμάτιο βασανιστηρίων που χρησιμοποιούσαν οι Ρώσοι στο Χάρκοβο.

Πώς είναι η ηλεκτρική καρέκλα που χρησιμοποιούσαν οι Ρώσοι ως βασανιστήριο

Όπως αναφέρουν οι Ουκρανοί στο tweet, η ηλεκτρική καρέκλα που φαίνεται στη φωτογραφία ήταν ένα εργαλείο για τους Ρώσους εκτελεστές και σαδιστές που βασάνισαν Ουκρανούς.

Το tweet του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας

«Άλλο ένα ρωσικό δωμάτιο βασανιστηρίων σε απελευθερωμένη περιοχή κοντά στο Χάρκοβο.

Έτσι μοιάζει μια ρωσική ηλεκτρική καρέκλα. Μόνο που αυτό δεν είναι ένα όργανο δικαιοσύνης για εγκληματίες, αλλά ένα εργαλείο για τους Ρώσους εκτελεστές και σαδιστές που βασάνισαν Ουκρανούς», αναφέρει το tweet του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας.

ΟΗΕ: Εγκλήματα πολέμου από δυνάμεις της Ρωσίας -Βασανιστήρια, βιασμοί, δολοφονίες

«Βάσει αποδεικτικών στοιχείων που συνέλεξε η επιτροπή, συμπέρανε ότι έχουν διαπραχθεί εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία», δήλωσε πρόσφατα ο επικεφαλής της επιτροπής έρευνας στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ λίγες μέρες μετά τις νέες καταγγελίες του Κιέβου εις βάρος της Μόσχας για τα θύματα του ομαδικού τάφου στο Ιζιούμ.

Η επιτροπή συγκροτήθηκε τον περασμένο Μάιο για να διερευνήσει καταγγελίες για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου από δυνάμεις της Ρωσίας στην Ουκρανία και μέχρι στιγμής έχει εστιάσει σε τέσσερις περιοχές, εκείνες των Κιέβου, Χαρκόβου, Σούμι και Τσερνιχίβ, όπως μετέδωσε η DW.

Οι εκτελέσεις και η ηλεκτρική καρέκλα που χρησιμοποιούσαν ως βασανιστήριο οι Ρώσοι

«Μείναμε άναυδοι από τον μεγάλο αριθμό εκτελέσεων στις περιοχές που επισκεφθήκαμε. Η επιτροπή διερευνά στην παρούσα φάση τέτοιους θανάτους σε 16 πόλεις και οικισμούς», δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής, Έρικ Μόζε.

Οι ερευνητές του ΟΗΕ μίλησαν με πάνω από 150 θύματα και μάρτυρες και επισκέφθηκαν 27 πόλεις και οικισμούς, όπου διεξήγαγαν έρευνες σε τάφους καθώς και σε κέντρα κράτησης και βασανιστηρίων.

Η επιτροπή των ερευνητών του ΟΗΕ παρουσίασε καταθέσεις για ξυλοδαρμούς, ηλεκτροσόκ και ξεγύμνωνα πρώην κρατουμένων σε ρωσικά κέντρα κράτησης. Ο Μόζε είπε επίσης ότι βρέθηκαν αποδείξεις για διάπραξη από απροσδιόριστο αριθμό Ρώσων στρατιωτών εγκλημάτων σεξουαλικής βίας με τις ηλικίες των θυμάτων να κυμαίνονται μεταξύ τεσσάρων και 82 ετών. Οι επιθεωρητές ερεύνησαν επίσης δύο περιπτώσεις κακομεταχείρισης Ρώσων από Ουκρανούς στρατιώτες.

Πολλές οι εκτελέσεις και τα βασανιστήρια που έκαναν οι Ρώσοι μέσα σ΄αυτό το δωμάτιο όπως φαίνεται από τις πληροφορίες του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ