«Τουρισμός για όλους 2024»: Βγήκαν τα αποτελέσματα – Πώς θα μάθετε αν είστε δικαιούχος

Ανακοινώθηκαν σήμερα τα αποτελέσματα για το «Τουρισμός για Όλους 2024» και μπορείτε να δείτε αν είστε δικαιούχος εδώ.
τουρισμός-για-όλους-2024-βγήκαν-τα-αποτ-188761

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 26/04 η κλήρωση για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2024».

Έτσι, όσοι είχαν καταθέσει σχετική αίτηση θα ενημερωθούν για τα αποτελέσματα της κλήρωσης μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σύμφωνα με τα στοιχεία που δήλωσαν κατά την αίτηση.

Τουρισμός για Όλους 2024: Τα αποτελέσματα – Έγινε η κλήρωση

Παράλληλα, ο προσωρινός και ο οριστικός πίνακας δικαιούχων θα είναι προσβάσιμοι και μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος και του site του Υπουργείου.

Εδώ μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2024».

Όσοι και όσες δικαιούχοι επιλεγούν μετά από κλήρωση, θα μπορούν να εκδώσουν άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα, την οποία θα χρησιμοποιήσουν για τη διαμονή τους σε όποιο ξενοδοχείο ή κατάλυμα της χώρας επιλέξουν χωρίς καμία γραφειοκρατική διαδικασία.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της πλατφόρμας κατατέθηκαν 972.893 αιτήσεις, γεγονός που αποδεικνύει το τεράστιο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα.

Τουρισμός για όλους: Αναλυτικά οι επιδοτήσεις αναλύονται ως εξής

Κληρωθέντες με βασικό ποσό ενίσχυσης 200 ευρώ: ποσοστό 78,12%

Κληρωθέντες με επαυξημένο ποσό ενίσχυσης 300 ευρώ: ποσοστό 18,77%

Κληρωθέντες άτομα με αναπηρία από 67% και άνω με επαυξημένο ποσό ενίσχυσης 400 ευρώ: ποσοστό 3,11%

Ο συνολικός αριθμός των κληρωθέντων σύμφωνα με τον διαθέσιμο προϋπολογισμό είναι: 107.204 δικαιούχοι.

Πώς λειτουργεί το πρόγραμμα

Με το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2024», οι δικαιούχοι μπορούν να εκδώσουν μια άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα, την οποία θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν για τη διαμονή τους σε όποιο ξενοδοχείο ή κατάλυμα της χώρας επιλέξουν.

Το πρόγραμμα προβλέπει:

αυξημένη επιδότηση 200€ ανά δικαιούχο (από 150€ που προβλέπονταν στο προηγούμενο Πρόγραμμα), ποσό ύψους 300€ σε φυσικά πρόσωπα: άγαμα ή σε κατάσταση χηρείας με προστατευόμενα τέκνα, βάσει τελευταίας εκκαθαρισμένης κατά την υποβολή της αίτησης Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων 2022,

έγγαμα ή μέρη συμφώνου συμβίωσης με τρία προστατευόμενα τέκνα και άνω, βάσει τελευταίας εκκαθαρισμένης κατά την υποβολή της αίτησης κοινής ή χωριστής Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων 2022.

Σημειώνεται ότι η επίκληση της ύπαρξης του ανωτέρω αριθμού τέκνων για τη λήψη της επαυξημένης ενίσχυσης είναι δυνατή άπαξ.

Συνταξιούχους όλων των Ταμείων με οριστική απόφαση απονομής σύνταξης λόγω γήρατος έως 31.12.2022, που πληρούν τις οριζόμενες στη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση και πρόσκληση προϋποθέσεις.

ειδική πρόβλεψη υψηλότερης επιδότησης 400€ για άτομα με αναπηρία από 67% και άνω και δικαιούχους με τέκνα άτομα με αναπηρία από 67% και άνω, ανέπαφη πληρωμή και εξαργύρωση του ποσού της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας σε κάθε πάροχο διαμονής (ξενοδοχεία, καταλύματα κ.ά.) και σε κάθε προορισμό της χώρας, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς,

άμεση αποζημίωση των παρόχων, γεγονός που βάζει τέλος στην αναμονή και στις χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες, ανάλωση του ποσού εφάπαξ ή σε δόσεις μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2024, ώστε να υποστηριχθεί και η επιλογή διακοπών εκτός υψηλής τουριστικής περιόδου.

Περισσότερες ειδήσεις σήμερα

Οργή Γιάννη Καλλιάνου για την απώλεια του πατέρα του: «Έρχεται η σειρά τους, θα γίνω ο εφιάλτης τους»

Κυριακή των Βαΐων: Τι γιορτάζουμε και γιατί τρώμε ψάρι

Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Πάσχα στο χωριό από 10 ευρώ

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ