Σπαρτιάτες: Εκτός ευρωεκλογών με απόφαση του Αρείου Πάγου

Σπαρτιάτες: Μένουν εκτός Ευρωεκλογών με απόφαση του Αρείου Πάγου, ενώ αναμένεται η απόφαση του εκλογοδικείου
σπαρτιάτες-εκτός-ευρωεκλογών-με-απόφ-188192

Το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου απαγόρευσε τη συμμετοχή του κόμματος «Σπαρτιάτες» στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, ενώ αναμένεται η απόφαση του εκλογοδικείου για το κοινοβουλευτικό μέλλον του κόμματος και τις 12 έδρες που κατέχει.

Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Αριστερά τάχθηκαν κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορήθηκε για καθυστερημένη αντίδραση.

Η απόφαση του Αρείου Πάγου θεωρείται προπομπός για την απόφαση του εκλογοδικείου.

Απαγόρευση συμμετοχής Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές: Τι μέλλει γενέσθαι;

Δύο σενάρια για τις 12 έδρες: ή επαναληπτικές εκλογές ή αναλογική κατανομή.

11 βουλευτές των Σπαρτιατών αντιμετωπίζουν ποινικές διώξεις για εξαπάτηση εκλογέων, ενώ 3 βουλευτές αποχώρησαν από την ΚΟ, αφήνοντας 7 μέλη.

Η εισαγγελική παραγγελία για άσκηση ποινικών διώξεων βασίζεται στο άρθρο 190 του Ποινικού Κώδικα, που αφορά την εξαπάτηση εκλογέων, ενώ η τελική απόφαση για την τύχη των 12 εδρών θα ληφθεί από το εκλογοδικείο. Η εξέλιξη αυτή εγείρει ερωτήματα για το μέλλον του ακροδεξιού πολιτικού τοπίου στην Ελλάδα.

Έκτακτο Δελτίο: «Όχι» του Αρείου Πάγου στους «Σπαρτιάτες» για τις ευρωεκλογές

Ο Άρειος Πάγος απέκλεισε το κόμμα των «Σπαρτιατών» από τις ερχόμενες εκλογές.

“Σπαρτιάτες”: «Κόπηκαν» από τις Ευρωεκλογές – Μπλόκο από τον Άρειο Πάγο

Εκτός ευρωεκλογών οι Σπαρτιάτες σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρείου Πάγου

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου, εκτός της «κούρσας» για τις ευρωεκλογές τέθηκαν οι «Σπαρτιάτες».

Σύμφωνα με την απόφαση δεν συντρέχουν οι περιπτώσεις που προβλέπονται από τον νόμο για τη νόμιμη κάθοδο του κόμματος στις ευρωεκλογές.

Υπενθυμίζεται ότι είχαν καταθέσει σχετική ένσταση η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και η σχετική επιστολή η Νέα Αριστερά, θεωρώντας ότι πίσω από το κόμμα, πραγματικός ηγέτης είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης, γεγονός που μπλοκάρει την κάθοδο των Σπαρτιατών στη Βουλή. Εξάλλου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος των 11 μελών της της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σπαρτιατών, θεωρώντας ότι εξαπάτησαν τη Βουλή, εξαπάτησαν τις εκλογές και το σώμα των ψηφοφόρων, καθώς ο άνθρωπος που «κινούσε τα νήματα» ήταν μέσα από τον Κορυδαλλό, ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Αναμένεται τώρα η απόφαση του Εκλογοδικείου για τις ενστάσεις που έχουν κατατεθεί σχετικά με τη νομιμότητα εκλογής βουλευτών των Σπαρτιατών.

Αξίζει να σημειωθεί πως η πρόεδρος του Α1 τμήματος ανακοίνωσε μόνο τη λίστα των κομμάτων και των συνασπισμών κομμάτων που θα συμμετέχουν στις εκλογές και καμία άλλη πληροφορία για το σκεπτικό του Αρείου Πάγου.

Εκτός Ευρωεκλογών οι Σπαρτιάτες – “Κόπηκαν” από τον Άρειο Πάγο

Περισσότερες ειδήσεις σήμερα

Σπαρτιάτες: Αυτοί είναι οι 11 βουλευτές που κάθονται στα έδρανα – Ποιοι ήταν τα «πρωτοπαλίκαρα του Ηλία»

Εκλογές 2023 – Μάγδα Φύσσα: «Παλεύουμε κατά του φασισμού 10 χρόνια, για ν’ ακούσουμε «Σπαρτιάτες» και να είναι ο Κασιδιάρης μέσα»

Κανέλλη κόλαφος για Κασιδιάρη: «Κλεινόταν στον καμπινέ για να γλιτώσει το αυτόφωρο και το παίζει αντισυστημικός»

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ