Τουρκοκύπριος δότης μυελού των οστών έδωσε ζωή σε Ελληνόπουλο με λευχαιμία

τουρκοκύπριος-δότης-μυελού-των-οστών-118647

Μια ανθρώπινη ζωή ενός παιδιού συγκεκριμμένα έσωσε Τουρκοκύπριος δότης, που έδωσε μυελό των οστών στο παιδί με τον καρκίνο συγκινόντας την οικογένεια του αλλά και τους γιατρούς.

Ο Τουρκοκύπριος βρισκόταν στο αρχείο δοτών ιδρύματος και διαπιστώθηκε ότι είναι συμβατός δότης για το παιδί στην Ελλάδα.

Συμβατός δότης του μυελού των οστών ο Τουρκοκύπριος

Συμβατός δότης μυελού των οστών για ένα παιδί στην Ελλάδα, εντοπίστηκε ο Τουρκοκύπριος Χασάν Γιασιακούρτ, ο οποίος βρισκόταν στο αρχείο δοτών του ευαγούς ιδρύματος (βακούφικο) “Κεμάλ Σαράτσογλου”, ιδρυτής του οποίου ήταν ο πατέρας του μικρού Κεμάλ, η ιστορία του οποίου μαζί με εκείνη του μικρού – τότε – Ελληνοκύπριου Ανδρέα είχε το 2000 προσελκύσει χιλιάδες Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους που έδιναν αίμα για τα δύο παιδιά.

Σε ανακοίνωση του ιδρύματος Κεμάλ Σαράτσιογλου αναφέρεται ότι ο Γιασακούρτ έδωσε μόσχευμα και σημειώνεται ότι μόλις έμαθε ότι είναι συμβατός δότης για ένα παιδί στην Ελλάδα, εθελοντικά φρόντισε να κάνει όλη τη διαδικασία που χρειάζεται και προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Εσωσε το ελληνόπουλο με τον καρκίνο ο δότης του μυελού των οστών

«Η μόνη μου επιθυμία είναι το παιδί στην Ελλάδα που κάνει θεραπεία για τον καρκίνο, να γίνει άμεσα καλά. Κανέναν δεν πρέπει να φοβίζει το να γίνει δότης μυελού των οστών».

Ο βοηθός συντονιστής του ιδρύματος Κεμάλ Σαράτσιογλου, Σερβέτ Οζεράλπ ευχαρίστησε τον δότη και εξέφρασε ευγνωμοσύνη προς το ιατρικό κέντρο Αμμοχώστου όπου έγινε η διαδικασία για τη λήψη του μοσχεύματος.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το ίδρυμα, που είναι για παιδιά με λευχαιμία και άλλου είδους καρκίνου, έχει στο αρχείο του 45.000 δότες εκ των οποίων 65 μέχρι σήμερα έχουν βρεθεί συμβατοί και έχουν δώσει μόσχευμα.

Συγκινητική ιστορία που δείχνει ότι οι δυο λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν μεταξύ τους αλλά σε περίπτωση ανάγκης βρίσκονται δίπλα ο ένας στον άλλο. Εξαιρούνται οι πολιτικοί του Ερντογάν που έχουν άλλη φιλοσοφία.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ