Κόπηκε 960 φορές στις εξετάσεις οδήγησης: 69χρονη κατάφερε και πήρε το δίπλωμα μετά από 51 χρόνια προσπάθειας

κόπηκε-960-φορές-στις-εξετάσεις-οδήγησης-140319

Απίστευτο κι όμως αληθινό… Ούτε μια, ούτε δυο αλλά 960 προσπάθειες χρειάστηκε η 69χρονη Τσα Σα-σουν από τη Νότια Κορέα για να πάρει δίπλωμα οδήγησης. Μετά από 51 ολόκληρα χρόνια τα κατάφερε και αξίζει συγχαρητήρια για το γεγονός ότι δεν τα παράτησε ποτέ.

Η ιστορία της Sa-soon και το δίπλωμα που δεν πήρε καθόλου…soon

Η ιστορία της Sa-soon ξεκίνησε όταν έκανε για πρώτη φορά αίτηση για την άδεια μαθητή σε ηλικία 18 ετών. Παρά τις πολλαπλές προσπάθειες, απέτυχε στη γραπτή εξέταση, γεγονός που την άφησε να αισθάνεται αποθαρρημένη και αμήχανη. Ανέβαλε την απόκτηση του διπλώματός της και βασίστηκε στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στην καλοσύνη των φίλων και της οικογένειας για να μετακινηθεί.

69χρονη κόπηκε 960 φορές στις εξετάσεις οδήγησης

Τα χρόνια πέρασαν και η Sa-soon δεν εγκατέλειψε ποτέ το όνειρό της να οδηγήσει. Συνέχισε να μελετά τους κανόνες του δρόμου, έκανε μαθήματα οδήγησης και εξασκούνταν τακτικά. Ωστόσο, κάθε φορά που πήγαινε να δώσει εξετάσεις, αποτύγχανε. Τα νεύρα της την έπαιρναν από πάνω της και έκανε απλά λάθη που την έκαναν να αποτύχει.

Πόσα λεφτά ξόδεψε η 69χρονη που κόπηκε 960 φορές στις εξετάσεις οδήγησης

Η Cha Sa-soon εκτιμά ότι ξόδεψε πάνω από 4.200 δολάρια για μαθήματα οδήγησης, τέλη εξετάσεων και μεταφορά από και προς τον τόπο διεξαγωγής των εξετάσεων. Η οικογένεια και οι φίλοι της προσπαθούσαν να την ενθαρρύνουν να τα παρατήσει, αλλά η Sa-soon αρνιόταν να τα παρατήσει.

Τελικά, στην 961η προσπάθειά της, η Sa-soon πέρασε τις εξετάσεις οδήγησης. Η επιτυχία της οφείλεται στην αποφασιστικότητά της και στην υποστήριξη του εκπαιδευτή οδήγησης, ο οποίος δεν την εγκατέλειψε ποτέ. Το επίτευγμα της αντιμετωπίστηκε με δάκρυα χαράς τόσο από την ίδια όσο και από τους αγαπημένους της.

Η ιστορία της Sa-soon χρησιμεύει ως υπενθύμιση ότι η ηλικία είναι απλώς ένας αριθμός και ότι ποτέ δεν είναι αργά για να πετύχετε τα όνειρά σας. Είναι επίσης μια υπενθύμιση του υψηλού κόστους της επιμονής και της αποφασιστικότητας. Αν και η ιστορία της Sa-soon είναι μοναδική, υπογραμμίζει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν ορισμένα άτομα στην απόκτηση της άδειας οδήγησης.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ