Υπάρχει ακόμη ανθρωπιά: H τρώγλη που μεταμορφώθηκε σε «μικρό παλάτι» για άπορη γιαγιά με τα 5 εγγονάκια της

υπάρχει-ακόμη-ανθρωπιά-h-τρώγλη-που-μετ-176495

Για χρόνια, αυτή η ιδιαίτερη οικογένεια, αποτελούμενη από τη γιαγιά και τα πέντε εγγόνια της, ζούσε σε ένα περιβάλλον που δεν προσέφερε τα απαραίτητα. Μεγάλωσαν μέσα σε στερήσεις και προβλήματα, αλλά πλέον υπάρχει ανακούφιση και ελπίδα για αυτούς. Η γιαγιά και τα εγγόνια της ετοιμάζονται να απολαύσουν τη θαλπωρή ενός κανονικού σπιτιού, κάτι που τους έλειπε για πολλά χρόνια.

H τρώγλη που μεταμορφώθηκε σε «μικρό παλάτι» για άπορη γιαγιά με τα 5 εγγονάκια της

Άνθρωποι με καρδιά και αγάπη για τον συνάνθρωπο συνέβαλαν με τη δική τους συμβολή και προσφορά, εργαζόμενοι με τεράστια προσπάθεια, ώστε να κατασκευαστεί ένα σπίτι που θα προσφέρει στην οικογένεια την άνεση και την ασφάλεια που αξίζει. Σύντομα, το μικρό τους παλάτι θα είναι έτοιμο να τους υποδεχτεί και να ανοίξει τις πόρτες του για ένα νέο κεφάλαιο γεμάτο ελπίδα και ανανέωση.

Ο πρωτεργάτης της προσπάθειας μιλάει για την μεγάλη αλλαγή:

Όπως ενημέρωσε μέσω της προσωπικής του σελίδας ένας εκ των πρωτεργατών της προσπάθειας, ο Παναγιώτης Παντελάκης, πρόσφατα στο σπίτι τοποθετήθηκαν πόρτες, παράθυρα και κουφώματα κι ενώ έχει πάρει σχεδόν την τελική του μορφή:

“Σήμερα έκλεισε το σπίτι η γιαγια και τα παιδια θα γυρίσουν στο δικο τους σπίτι στα δικα τους δωμάτια ….νιωθω πολυ χαρούμενος που τόσοι άνθρωποι βοήθησαν για να βγει αυτο το εργο ζωης μεσα σε δυο μήνες….και να προσφερουν ενα σπίτι ανθρώπινο για αυτα τα αγγελούδια και την ήρωα γιαγια τους λιγες μερες ακομα να φτιάξουμε ολοι μαζι και τούς εξωτερικούς χώρους…ευχαριστώ απο καρδιάς ….ευχαριστώ Τώνια Σταματάκη γιατι μου εδωσες την ευκαιρία της προσφοράς και να γνωρίσω αυτη την υπέροχη ηρωίδα γιαγια ….” .

Τι χρειάζεται το σπίτι:

Απομένουν η κατασκευή της κουζίνας και των ντουλαπών, η θέρμανση όπως και η επίπλωση:

«Ενημερωτικά, στο σπίτι της γιαγιάς και των μικρών εγγονιών, στην Αγία Μαρίνα, θα κατασκευαστούν ντουλάπες.

Η εργασία είναι δωρεάν.

Το κόστος των ξύλων, μελαμίνες, είναι 2000 ευρώ…

Τα 1000 ευρώ θα δοθούν, αν μου επιτρέψει, θα πω το όνομά του…

Μένουν τα άλλα 1000 ευρώ που ελπίζουμε μήπως γίνουν δώρο απο την ένωση ξυλουργών.

Έχουμε και την κατασκευή κουζίνας σε έπιπλα, η εργασία κι εδώ απο άλλο ξυλουργό, πάλι δωρεάν, δεν ξέρω για τα υλικά κόστος κι αν γίνουν δώρο ή όχι.

Μετά εκκρεμότητα θα είναι θέρμανση που δεν έχουμε βρει τρόπο…

Ευχαριστούμε και συνεχίζουμε μαζί με Monotiki Kritis Pantelakis Panagiotis κι όλο τον κόσμο που έκανε αυτό το θαύμα να συμβεί.

Ίσως πρέπει να βρεθεί μεγάλο κέντρο, ή στο πνευματικό κέντρο π.χ. να γίνει κάποια εκδήλωση, τραγουδιστές δωρεάν θα βρούμε…

Στις φωτο φαίνεται, για άλλη μια φορά, η προσπάθεια που εχει γίνει.

Το πριν και το μετά!

Η ξυλεία για την κατασκευή κουζίνας είναι δώρο κι αυτή από Χαιρετάκη Νίκο»

Οι εργασίες που γίνονται στο σπίτι

Ευχαριστούμε πάρα πολύ όσα καταστήματα έχουν διαθέσει υλικά κι ειλικρινά σας λέω, έδωσαν πολλοί.

Ευχαριστούμε πολύ τους ανθρώπους που εργάστηκαν αφιλοκερδώς, χωρίς όλους αυτούς δεν θα τελειώναμε!

H τρώγλη που μεταμορφώθηκε σε «μικρό παλάτι» για άπορη γιαγιά με τα 5 εγγονάκια της

Δείτε σε τι κατάσταση ήταν το σπίτι πριν από την έναρξη των εργασιών:

Πώς ξεκίνησε

Καλησπέρα να ενημερώσω τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται για να βοηθήσουν στην ανακαίνιση του σπιτιού της γιαγιάς που έχει στην επιμέλεια της τα 5 εγγόνια της, ότι μπήκαν κουμπαράδες:ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 24 Φεβ 2019, Χανιά στα οπτικά ΜΑΝΟΥΣΑΚΑΣ στην οδό Βολουδάκηδων και Χανιά μπαίνει στην Εθνική Ασφαλιστική κοντά στα Ζάρα. Στο Ηράκλειο Κρήτης κουμπαράς, χάρη στην Ειρήνη Ζερβάκη στο Zen Harmony και στο κρεοπωλείο Αγγελάκη. Ρέθυμνο στο λογιστικό γραφείο της Κυριακής Δασκαλάκη. ΄οποιος θέλει να ρωτήσει κάτι σε προσωπικο μήνυμα. ελπίζω να πάνε όλα καλά.ευχαριστώ! Οσοι βάλετε χρήματα στο λογαριασμό της γιαγιάς που θα σας δωθεί καλό είναι να γράψετε ΔΩΡΕΑ.

Καλησπέρα εχουμε αρχισει “να ενοχλουμε” σιγά σιγά τα καταστήματα που έχουν πει οτι θα βοηθησουν σε υλικά τη γιαγια κ τα εγγονάκια στην Αγία Μαρίνα. Ευχαριστούμε προς το παρον τον κο Βουρλακη Νικο νομίζω εχει μαγαζι Μαλεμε, τον κο Νικολουδακη Αγία Μαρίνα, εχουμε αρχισει να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα που εβαλε ο κόσμος στο κατάστημα του κου Φραγκόπουλο. Εχω στειλει email κ προσωπικο μήνυμα στην ΕΡΓΟΜΠΕΤΟΝ αν τελικά επιθυμεί να βοηθησει, θα μιλήσουμε παλι κ με τη ΦΙΝΟΜΠΕΤΟΝ. Οποιαδήποτε βοήθεια επιθυμητη, γιατί θα χρειαστούμε ξυλεια για τη στεγη δυστυχώς δεν ξέρω καταστηματα οπως του κου Παναγιωτακη που ακουσα οτι εχει ξυλεια ώστε να δούμε αν μπορουν λιγο να βοηθησουν. Ευχαριστούμε πολυ τον ηλεκτρολόγο Βενη Νικο με τους βοηθους του, γλυτωσε η γιαγιά κ τα μικρά την ηλεκτροπληξια αφου αλλάζουν όλα τα καλωδια τα οποία ειχαν φθορες κ ηταν επικινδυνα. Η ανακαίνιση που χρειάζεται υπολογιζεται πανω απο 30.000 ευρω κανονικά. 3 παραθυρα έχουν ηδη πληρωθει απο 2 φιλους, χρειαζομαστε αλλα 2 παραθυρα κ το μικρό της τουαλετας κ 2 πορτες εξωτερικες. Επίσης εχει μπει μερες τωρα κ ηλιακος. Δεν ξέρουμε ακόμα απο θέρμανση τι θα γινει. Τα υλικά που θέλουμε είναι.. Ξύλα για την στέγη πάνελ 100 τετραγωνικά. γυψοσανιδες 100 τετραγωνικά. σίδερα για τα μπετά. Μπετά περίπου 15 κυβικά. υπόβαση για το πάτωμα εσωτερικά για να μπουν τα πλακάκια επάνω. Κολα για τα πλακακια

Πώς συνέχισε

Καλησπέρα εχει ανοιξει κουμπαρα να το πω? Για τη γιαγια κ τα εγγονάκια η Monotiki Kritis Pantelakis Panagiotis στον κο Σκορδυλακη ο οποίος εκανε πολύ χαμηλή τιμή για 3ειδη μου ειπαν:πλυντήριο, απορροφητηρα κ κουζίνα υγραεριου. Έχουμε κλείσει καπνοδοχο που ειχε πετρογκαζ, δεν θα ξαναμπει στο νεο σπιτι αυτο. Αν επιθυμει καποιος ας περάσει απο το κατάστημα να βοηθησει.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ