Το θαύμα της επιστήμης: Το πρώτο παιδί του σωλήνα στην Ελλάδα, η Χριστίνα Ιορδανίδου, έγινε μαμά – Έφερε στον κόσμο δίδυμα

Η Χριστίνα Ιορδανίδου είναι το πρώτο "παιδί του σωλήνα" στην Ελλάδα, η οποία πλέον κρατάει στην αγκαλιά της τα δίδυμα παιδιά της, τα οποία
το-θαύμα-της-επιστήμης-το-πρώτο-παιδί-τ-158924

Η Χριστίνα Ιορδανίδου είναι το πρώτο “παιδί του σωλήνα” στην Ελλάδα, η οποία πλέον κρατάει στην αγκαλιά της τα δίδυμα παιδιά της, τα οποία έφερε στον κόσμο με τη μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Ειδικότερα, η δημοσιογράφος γέννησε στις 6 Ιουλίου 2023, το πρωί, στο Ιασώ, ένα κοριτσάκι βάρους 2.500 κιλών και ύψους 48 εκατοστών και ένα αγοράκι βάρους επίσης 2.500 κιλών και ύψους 48 εκατοστών επίσης.

Όπως υπογράμμισε η Χριστίνα Ιορδανίδου τον γιατρό της, Ιωάννη Βασιλόπουλο, χειρουργό μαιευτήρα ειδικό σε θέματα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής «η επιστήμη βοήθησε την οικογένεια μου να μεγαλώσει κατά δύο γενεές. Ούτε εγώ, ούτε η μητέρα μου, θα τα είχαμε καταφέρει».

Από την πλευρά του, ο γιατρός επεσήμανε στο iefimerida.gr ότι «ως γιατρός αναπαραγωγής, είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος που συμμετείχα στην πολυετή και δύσκολη προσπάθεια της Χριστίνας και του Γιώργου να τεκνοποιήσουν. Η δύναμη και η αποφασιστικότητά τους σε όλη τη διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης ήταν πραγματικά αξιοσημείωτες και δίνουν ένα ιδιαίτερο κίνητρο σε όλες τις γυναίκες που προσπαθούν να βιώσουν τη μητρότητα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον θεράποντα ιατρό της Χριστίνας, κ. Καλογερόπουλο Αλέξανδρο, για την εμπιστοσύνη που έδειξε στην ομάδα μου και ένα ακόμα μεγαλύτερο στο εμβρυολογικό εργαστήριο του Institute of Life που συνεχίζει να συνεισφέρει στην γέννηση χιλιάδων υγιών μωρών ετησίως».

Η Χριστίνα Ιορδανίδου το πρώτο παιδί του σωλήνα

Ήταν 20 Ιανουαρίου του 1982, πριν από ακριβώς 41 χρόνια, όταν το πρώτο «παιδί του σωλήνα» στη χώρα μας είναι γεγονός.

Η Χριστίνα γεννήθηκε με καισαρική τομή και ζύγιζε 3 κιλά και 100 γραμμάρια. Παρών και σ’ αυτή την περίπτωση ήταν ο δρ. Στέπτοου, ο «πατέρας της εξωσωματικής γονιμοποίησης», ο οποίος χειρούργησε τη μητέρα Στέλλα Ιορδανίδου, ενώ παρόντες ήταν και οι Έλληνες επιστήμονες, με επικεφαλής τους γιατρούς Αλκιβιάδη Κόλλια και Στυλιανό Κτενά.

Έξω από το νοσοκομείο, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της χώρας περιμένουν με αγωνία το επιστημονικό θαύμα, όπως χαρακτηρίστηκε από τον Τύπο της εποχής.

Η Στέλλα Ιορδανίδου προσπαθούσε για περίπου 10 χρόνια να μείνει έγκυος, μετά από ένα πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε. Η έρευνά της την οδήγησε στην Αγγλία και στο εργαστήριο του Δρ. Πατρικ Στεπτοου και αποφάσισε να δοκιμάσει τη νέα μέθοδο, για την οποία υπήρχαν αντιρρήσεις, τόσο από την εκκλησία, όσο και από κύκλους της επιστημονικής κοινότητας.

Ολοκληρώθηκε η ευτυχία της Χριστίνας Ιορδανίδου

Η Χριστίνα Ιορδανίδου, εργάζεται ως δημοσιογράφος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του OPEN, ενώ στο παρελθόν έχει εργαστεί σε πολλά μέσα μαζικής ενημέρωσης, όπως και στο iefimerida.gr.

Σύζυγος της και πατέρας των διδύμων είναι ο Γιώργος Γρηγοριάδης, που παρουσιάζει μαζί με τον Γιάννη Πιτταρά την εκπομπή «Δεκατιανοί» στον ΣΚΑΪ.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ