Θα μπορούσε να είναι ο παππούς όλων μας: «Κάηκε το σπίτι μου, σήμερα δεν έχω να πάρω τα φάρμακά μου»

Αληθινή ιστορία: Συγκινεί ο παππούς που έχασε το σπίτι του και κόπους μιας ζωής μετά τη φωτιά που ξέσπασε στο Λουτράκι.
θα-μπορούσε-να-είναι-ο-παππούς-όλων-μας-177575

Κάτοικοι του Λουτρακίου βίωσαν εφιαλτικές στιγμές καθώς η πύρινη λαίλαπα απείλησε και κατέκαψε τα σπίτια και τους κόπους μιας ζωής. Ανάμεσα σε όσους κατέθεσαν τις αληθινές ιστορίες τους ήταν και ένας παππούς που συγκίνησε ολόκληρη την Ελλάδα.

Συγκλονιστικές μαρτυρίες: «Χάσαμε τα πάντα»

Κάποιοι από αυτούς αναγκάστηκαν να βγουν στους δρόμους και ειδικά στους οικισμούς Πευκιάς, Ειρήνης και Καλλιθέας, καθώς η φωτιά έκαιγε κοντά στα σπίτια τους.

Ένας από τους κατοίκους έχασε το σπίτι του στις φλόγες και όχι μόνο έμεινε στο δρόμο, αλλά δεν πρόλαβε να πάρει ούτε τα φάρμακά του, μοιράζεται ο άνδρας που έχασε τα πάντα στην πυρκαγιά στην κάμερα της ΕΡΤ:

Η συγκινητική μαρτυρία του παππού που έχασε το σπίτι του στη φωτιά

«Χάσαμε το σπίτι μας, τη μόνιμη κατοικία μας. Είμαστε 22 χρόνια στην περιοχή και τέτοιο πράγμα δεν είχαμε ξαναζήσει. Αναγκαστήκαμε να φύγουμε και δεν προλάβαμε να πάρουμε ούτε τα φάρμακα μαζί μας. Δεν έχουμε πού να μείνουμε, δεν ξέρουμε τι θα κάνουμε…

Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Θα πάμε σε κάποιους συγγενείς, αλλά η ζημιά που έχουμε πάθει δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να αντικατασταθεί πια. Είμαστε στον δρόμο».

Η τοπική κοινωνία στο πλευρό των πληγέντων:

Η τοπική κοινωνία στέκεται στο πλευρό των πληγέντων, προσφέροντας βοήθεια και στήριξη. Παράλληλα διάφοροι οργανισμοί και φορείς κινητοποιούνται για την αποκατάσταση των ζημιών και την ανακούφιση των πληγέντων.

Η μαρτυρία του ηλικιωμένου:

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ