«Ιησούς από τη Ναζαρέτ»: Η δίαιτα που έκανε ο πρωταγωνιστής, η εξάντληση και το ατύχημα στη σκηνή της Σταύρωσης

ιησούς-από-τη-ναζαρέτ-η-δίαιτα-που-έκ-142797

«Ιησούς από τη Ναζαρέτ» Η σειρά υπερπαραγωγή που ακόμα και σήμερα 40 και πλέον χρόνια μετά την πρώτη προβολή της συνεχίζει να προβάλλεται και να συγκινεί ανά τον κόσμο. Όπως και στην χώρα μας που δύσκολα εαν ανασκαλέψουμε στο παρελθόν θα βρούμε κάποιο Πάσχα που δεν προβλήθηκε από την ιδιωτική τηλεόραση.

«Ιησούς από τη Ναζαρέτ»: Η εξαντλητική δίαιτα του πρωταγωνιστή

Η σειρά ακόμα και σήμερα κεντρίζει το ενδιαφέρον με ιστορίες πίσω από την σειρά και τα γυρίσματα, ιστορίες σχετικά με τους πρωταγωνιστές της η ακόμα και με τον “μύθο της κατάρας”. Άλλωστε η «κατάρα του Ιησού» που έχει συνοδεύσει πολλούς ηθοποιούς που τον υποδύθηκαν είναι πάντα πιο δυνατή από οποιαδήποτε φυσιολογική κατάσταση. Είπαν για τον Πάουελ ότι τρελάθηκε, ότι αυτοκτόνησε, ότι είναι άστεγος. Ενώ έρχονται στο φως ιστορίες για τον «Ιησούς από τη Ναζαρέτ» που ίσως δεν είχαμε ξαναδιαβάσει.

Πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα της σειράς ο Ρόμπερτ Πάουελ παντρεύτηκε την αρραβωνιαστικιά του Μπάρμπαρα Λορντ, γιατί ο παραγωγός Sir Λιού Γκρέιντ δεν δεχόταν ο ηθοποιός που έπαιζε τον Χριστό να ζει στην αμαρτία! Για τον Πάουελ ο ρόλος του Χριστού ήταν απλώς ένας ακόμη ρόλος. Ήθελε, όμως, περισσότερο παρά ποτέ να ανταποκριθεί με σοβαρότητα και να τον αποδώσει όσο πιο πιστά μπορούσε. Ο ίδιος έχει ομολογήσει ότι μετά από αυτόν τον ρόλο δεν ήταν πια ο ίδιος.

Ο πρωταγωνιστής Ρόμπερτ Πάουελ ο οποίος είχε επιλεγεί εξαιτίας των χαρακτηριστικών του, τα οποία και ταίριαζαν στην εικόνα που είχα οι συντελεστές και παραγωγοί για τον Ιησού. Έτσι ο Ρόμπερτ Πάουελ περά από την εικόνα που είχε, κλήθηκε και σε κάποιες δοκιμασίες για να έρθει όσο πιο κοντά στην εικόνα του ρόλου.

«Ιησούς από τη Ναζαρέτ»: Το ατύχημα στη σκηνή της Σταύρωσης

Πιο συγκεκριμένα και για την σκηνή της σταύρωσης έπρεπε να δείχνει εξαντλημένος και ταλαιπωρημένος έτσι έπρεπε να χάσει αρκετά κιλά. Έτσι και για 12 μέρες προχώρησε σε εξαντλητική δίαιτα ενώ και κουβαλούσε στους ώμους το έναν μεγάλο κορμό για χάρη των γυρισμάτων. Όλο αυτό είχε ως αποτέλεσμα όχι απλά να δείχνει εξαντλημένος αλλά να είναι… και δεν μπορούσε να σταθεί ακόμη και δεμένος στο Σταυρό, με τους παραγωγούς να αναγκάζονται να τον συγκρατήσουν με σχοινιά! Και εκεί συνέβη ένα απρόοπτο περιστατικό… καθώς σε κάποια στιγμή του γυρίσματα το ξύλο στο σταυρό άρχισε να γλιστρά και ο πρωταγωνιστής λίγο έλειψε να πέσει και να σπάσει τη μέση του. Ευτυχώς πρόλαβαν και τον συγκράτησαν έγκαιρα με τα σχοινιά και γλίτωσε τα χειρότερα.

“Στη σκηνή της Σταύρωσης, ήμουν λίγο νευρικός, ίσως και από την εξάντληση που ένιωθα, ύστερα από τη δίαιτα 12 ημερών που είχα επιβάλλει στον εαυτό μου, πριν από το γύρισμα, για να φαίνομαι όσο πιο ρεαλιστικός μπορούσα”, είχε αναφέρει ο ίδιος.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ