Εκείνη η άδεια καρέκλα στο τραπέζι: Το Πάσχα όσοι «έφυγαν» από κοντά μας, μάς λείπουν ακόμη περισσότερο

Το κείμενο, είναι αφιερωμένο στα αγαπημένα μας πρόσωπα που δεν βρίσκονται πια μαζί μας και τώρα το Πάσχα μας λείπουν ακόμα πιο πολύ.
εκείνη-η-άδεια-καρέκλα-στο-τραπέζι-το-π-180156

Τις γιορτινές μέρες του Πάσχα, η απουσία αγαπημένων προσώπων μας είναι ακόμα πιο αισθητή και πονάει ακόμη πιο βαθιά. Στο κείμενο που ακολουθεί, αφιερώνουμε μερικές στιγμές σκέψης και ανάμνησης σε εκείνους που δεν είναι πλέον κοντά μας, εκφράζοντας την ατελείωτη αγάπη μας και την απέραντη θλίψη που νιώθουμε για την απώλειά τους…

Πόσο μας λείπουν τα αγαπημένα μας πρόσωπα κι αυτό το Πάσχα:

Το Πάσχα, για πολλούς, είναι μια από τις πιο ωραίες γιορτές του χρόνου και δικαίως. Ανθισμένες πασχαλιές, μοσχομυριστά τσουρέκια, κουλουράκια, κόκκινα αυγά, μαγειρίτσα και ψήσιμο αρνιού. Η Άνοιξη κάνει την εμφάνισή της και όλα αρχίζουν να δείχνουν πιο όμορφα, πιο αισιόδοξα.

Η νηστεία, η θεία κοινωνία, η Μεγάλη Εβδομάδα, η κατάνυξη των ημερών, φέρνουν στην επιφάνεια τον καλύτερό μας εαυτό, χαμόγελα και αλληλεγγύη.

Το Πάσχα είναι η εποχή που νιώθεις την ανάγκη να την περάσεις με τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Γι’ αυτό, το Πάσχα όσοι έφυγαν και δεν είναι πλέον κοντά σου, σου λείπουν περισσότερο. Η απουσία τους έρχεται να σου χτυπήσει την πόρτα και να σου υπενθυμίσει πως αυτά τα άτομα δεν είναι πλέον εδώ. Κι ο κόμπος στο στομάχι σου μεγαλώνει γιατί πέρσι, πρόπερσι, πριν λίγα χρόνια μοιραζόσουν τη χαρά σου με αυτά τα άτομα.

Είναι η άδεια θέση στο τραπέζι, που δε θα την ξαναγεμίσει κανείς και αυτό το αστείο που έλεγε κάθε φορά, που με τα χρόνια είχε σταματήσει να είναι αστείο, και γινόταν αφορμή για καζούρα. Είναι αυτό το ένα δώρο που πλέον έχει αφαιρεθεί από τη λίστα και τα τραγούδια που πλέον δεν ηχούν το ίδιο. Κι εκείνο το χαμόγελο που θα λείπει από τη φετινή φωτογραφία.

pasxa

Για τα αγαπημένα πρόσωπα που «έφυγαν» και δεν θα βρίσκονται στο τραπέζι του Πάσχα

Όσα χρόνια και αν έχουν περάσει, κάποιες αναμνήσεις είναι χαραγμένες καλά στη μνήμη σου και την καρδιά σου, κι αυτές τις μέρες έρχονται να σε αιφνιδιάσουν και να σου υπενθυμίσουν με τον πιο σκληρό τρόπο πως αυτή η θέση στο τραπέζι θα μείνει άδεια, όσες φορές κι αν έρθει ξανά και ξανά αυτή η μέρα…

Θα δακρύσεις, θα τους θυμηθείς, θα γελάσεις… Γέλα για τις υπέροχες αναμνήσεις, γέλα για εκείνο το αστείο, γέλα για εκείνες τις όμορφες μέρες που περνούσατε μαζί. Για όλες εκείνες τις αγκαλιές που μοιραστήκατε, για όλα εκείνα που ειπώθηκαν στο μεγάλο τραπέζι που ανάθεμα πως χωρούσατε όλοι μαζί… Κι όμως ήταν τόσο ωραία.

Κι ακόμη για όλα τα «χρόνια πολλά» που τους χρωστάς, για τα δώρα που σου χρωστάνε. Γέλα. Γέλα για εκείνο το χαμόγελο που μοιραστήκατε κάπου, σε κάποιες γιορτές.

Τίποτα δε μένει ίδιο όταν φεύγει από κοντά σου κάποιος που αγαπάς και πάντα αυτές τις μέρες η καρδιά σου θα πονά λίγο παραπάνω για την απουσία του, για εκείνη την άδεια θέση στο τραπέζι που ποτέ δεν θα κάτσει ξανά…

Περισσότερες ειδήσεις σήμερα 

Διαβάστε επίσης: 

Στο διαμάντι του Βορρά για Πάσχα: Ο ονειρικός και οικονομικός προορισμός με γραφικά χωριά, παραμυθένιες λίμνες και εξόρμηση στην φύση

Το Πάσχα όσοι «έφυγαν» από κοντά μας, μάς λείπουν ακόμη πιο πολύ…

Σου θυμίζει κάτι; Οι ενοχλητικές ερωτήσεις που θα ακούσεις σε κάθε πασχαλινό, οικογενειακό τραπέζι

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ