MEDIA ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ

Ρόμπερτ Πάουελ: Έτσι είναι σήμερα στα 80 του ο τηλεοπτικός «Ιησούς από τη Ναζαρέτ»

Έλενα Θάνου
Εκτ. Χρόνος Ανάγνωσης: 2λ. 27δ.

Από την κυκλοφορία του “Ιησούς από τη Ναζαρέτ” του Φράνκο Τζεφιρέλι το 1977, η μορφή του Χριστού για ολόκληρες γενιές ταυτίζεται με τον Ρόμπερτ Πάουελ. Ο Βρετανός ηθοποιός, που τότε ήταν 33 ετών, όσο και ο Ιησούς κατά τη Σταύρωση, έδωσε μια ερμηνεία που σφράγισε ανεξίτηλα την εικόνα του Ιησού στις μνήμες των θεατών.

Παρότι η καριέρα του Πάουελ εκτοξεύτηκε μετά την ταινία, η ταύτιση του με τον ρόλο λειτούργησε και ως τροχοπέδη. Πολλοί σκηνοθέτες δίσταζαν να του προσφέρουν άλλους ρόλους, φοβούμενοι πως η φήμη του ως Ιησούς θα επισκίαζε οποιαδήποτε ερμηνεία.

«Στη σκηνή της Σταύρωσης, ήμουν λίγο νευρικός, ίσως και από την εξάντληση που ένιωθα, ύστερα από τη δίαιτα 12 ημερών που είχα επιβάλει στον εαυτό μου, πριν από το γύρισμα, για να φαίνομαι όσο πιο ρεαλιστικός μπορούσα».

Ρόμπερτ Πάουελ: Ο Αιώνιος Ιησούς

Παρ’ όλα αυτά, ο Πάουελ δεν σταμάτησε ποτέ να παίζει. Έχει εμφανιστεί σε δεκάδες θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικές σειρές, ενώ η βελούδινη φωνή του έχει κοσμήσει ντοκιμαντέρ και διαφημιστικά.

Στις 12 Μαΐου, ο 80χρονος πλέον ηθοποιός θα ανέβει στο θεατρικό σανίδι στο Beccles Public Hall And Theatre για να τιμήσει τον Κάρολο Ντίκενς.

Αδιαμφισβήτητα, ο Ρόμπερτ Πάουελ αποτελεί μια εμβληματική μορφή στον κόσμο του κινηματογράφου και του θεάτρου. Η ερμηνεία του στον “Ιησού από τη Ναζαρέτ” παραμένει ορόσημο, χαρίζοντάς του μια θέση στην αιωνιότητα της υποκριτικής τέχνης.

Τα παρασκήνια & τα μυστικά της επιτυχίας του «Ιησού από τη Ναζαρέτ»



Ρόμπερτ Πάουελ – Ελληνική ταινία για τον σταρ που έχει υποδυθεί τον Χριστό



Περισσότερες ειδήσεις σήμερα

Πάει για την 1η θέση: Η Μαρίνα Σάττι «γκρέμισε» την πίστα στην πρώτη τεχνική πρόβα της Eurovision 2024

«Ιησούς από τη Ναζαρέτ»: Το σκηνοθετικό κόλπο του Φράνκο Τζεφιρέλι που λίγοι παρατήρησαν

Το Πάσχα συμβαίνουν θαύματα: Το Άγιο φως, οι αιωρούμενες κανδήλες και οι θεραπείες

TAGS:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ