Ο Ευαγγελάτος τα κατάφερε και έφτασε στον πάτο… Μπήκε στο υποβρύχιο «Titan» και… βούτηξε στο ναυάγιο του Τιτανικού

Ο Νίκος Ευαγγελάτος μπήκε στο τουριστικό υποβρύχιο "Titan" και βούτηξε στο ναυάγιο του Τιτανικού, χθες, Τετάρτη, στην εκπομπή «Live News»,
ο-ευαγγελάτος-τα-κατάφερε-και-έφτασε-σ-159307

Ο Νίκος Ευαγγελάτος μπήκε στο τουριστικό υποβρύχιο “Titan” και βούτηξε στο ναυάγιο του Τιτανικού, χθες, Τετάρτη, στην εκπομπή «Live News», με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

Ειδικότερα, στη χθεσινή εκπομπή του Mega, μίλησε ο Σπύρος Περβαινάς, αντιναύαρχος ε.α. και κυβερνήτης υποβρυχίων, για την εξαφάνιση του υποβρυχίου «Τιτάνας», τα ίχνη του οποίου χάθηκαν τη Δευτέρα.

 

Μάχη με το χρόνο δίνουν οι ομάδες διάσωσης, μετά την εξαφάνιση του τουριστικού υποβρυχίου, που μετέφερε πέντε άτομα για να εξερευνήσουν το ναυάγιο του Τιτανικού.

 

Με το τουριστικό υποβρύχιο ασχολήθηκε ο Νίκος Ευαγγελάτος στην εκπομπή του

 

Ο Σπύρος Περβαινάς εξήγησε τους λόγους που πιστεύει πως είναι πολύ δύσκολο να αναδυθεί το υποβρύχιο ή ακόμη και να βρεθεί.

 

 

Απαισιόδοξος ο Σπύρος Περβαινάς στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου

 

Όπως υπογράμμισε ο Σπύρος Περβαινάς «παρά το ότι έχω υπηρετήσει τα υποβρύχια, σε αυτό το κατασκεύασμα ούτε γράμμα θα έστελνα. Πρώτον, το νερό, το βάρος του μέσα στον ωκεανό, δεν είναι νερό αλλά ράβδοι μεταλλικοί που φεύγουν και έτσι αποκτάται η ρευστότητα. Δεύτερον, το χειριστήριο είναι ασύρματο και μία βλάβη μπορεί να ακινητοποιήσει το σκάφος. Τρίτον, όλα τα ηλεκτρονικά του και τα συστήματα είναι εκτός του κυρίου μέρους, για να εξασφαλιστεί χώρος. Εάν συμβεί μία βλάβη δεν μπορεί να αποκατασταθεί από το πλήρωμα. Για να βγουν από το υποβρύχιο πρέπει να έρθει ειδικό συνεργείο, να ξεκλειδώσει 18 βίδες για να βγουν. Δεν θα μπορέσουν στον ωκεανό να το περισυλλέξουν».

 

Και προσθέτει «αυτό το σκάφος χρησιμοποιείται περίπου 2 χρόνια και έχει κάνει 7 καταδύσεις, οι οποίες επηρεάζουν την αντοχή του κατά πολύ. Το σενάριο να βρίσκεται εκεί που είναι και ο Τιτανικός δεν νομίζω να ισχύει, γιατί όταν χάθηκε το σήμα του δεν ήταν εκεί. Επίσης, πρέπει να έχουμε στο νου μας πως γίνονται πολλές καταιγίδες σε τέτοιο βάθος και αυτό μπορεί να τους έστειλε πολύ πιο μακριά».

 

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ