Ο Άκης Πετρετζίκης μας προτείνει για ακόμη μια φορά μία πεντανόστιμη συνταγή για το αγαπημένο μας κέικ καρότου χωρίς ζάχαρη. Ιδανική επιλογή για τον καφέ ή το τσάι σας χωρίς τύψεις – μιας και δεν έχει ζάχαρη.
Υλικά
Για το κέικ
Για το frosting
500 γρ. τυρί κρέμα light
150 γρ. ερυθριτόλη
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
Για το σερβίρισμα
καρύδια
Συνεντεύξεις 18/11/2025 Δήμητρα Δερζέκου: «Λέω τη δική μου αλήθεια» Συνεντεύξεις 18/11/2025 Τζεφ Μοντάνα: «Κανένας δεν μπορεί να σου πει ποιος είσαι»
Για το κέικ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C στον αέρα.
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι καρύδας, την κανέλα, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τα αβγά, την ερυθριτόλη, και χτυπάμε με το σύρμα στη μεσαία ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Προσθέτουμε το γιαούρτι, το εκχύλισμα βανίλιας, και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού από το μπολ, τα τριμμένα καρότα, τα καρύδια, και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Μοιράζουμε το μείγμα σε 2 στρογγυλές φόρμες διαμέτρου 20 εκ. που έχουμε λαδώσει και αλευρώσει.
Ψήνουμε στον φούρνο για 30-35 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα το κέικ και να ψηθεί εσωτερικά.
Αφαιρούμε τα ταψιά από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Για το frosting
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα, την ερυθριτόλη, το εκχύλισμα βανίλιας, και χτυπάμε με το σύρμα στη μεσαία ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Για τη σύνθεση
Δοκιμάστε το ή φτιάξτε το στα αγαπημένα σας πρόσωπα και θα μας θυμηθείτε!