ΚΟΥΖΙΝΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ

Χριστουγεννιάτικο σουφλέ με πατάτες και μπέικον: Μία νόστιμη και γρήγορη συνταγή για τις γιορτές και όχι μόνο

Newsroom
Εκτ. Χρόνος Ανάγνωσης: 2λ. 3δ.

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και οι νοικοκυρές έχουν ξεκινήσει τις σκέψεις για τα φαγητά που θα μαγειρέψουν εκείνες τις ημέρες και θέλουν να ενθουσιάσουν τους καλεσμένους τους. Ακολουθεί μια εύκολη συνταγή ονειρεμένου σουφλέ! 

 

Χριστουγεννιάτικο σουφλέ, με πατάτες και μπέικον – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν αναλυτικά τα υλικά της συνταγής, καθώς και οδηγίες για την εκτέλεσή της

Χριστουγεννιάτικο σουφλέ, με πατάτες και μπέικον – Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγή

– 3 μεγάλες πατάτες
– 7-8 φέτες μπέικον
– 1 κρέμα γάλακτος
– 250 γραμμάρια τυρί κίτρινο τριμμένο (της αρεσκείας σας)
– 1 αυγό
– Αλάτι
– Πιπέρι

Χριστουγεννιάτικο σουφλέ, με πατάτες και μπέικον – Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής

– Βάλτε νερό και πατάτες σε μία κατσαρόλα.
– Βάλτε την κατσαρόλα, με τις πατάτες να βράσουν.
– Σουρώστε τις πατάτες, με σκοπό να κρυώσουν.
– Καθαρίστε τις πατάτες.
– Κόψτε τις πατάτες σε κύβους.
– Ρίξτε αλάτι και πιπέρι στις πατάτες.
– Απλώστε τις πατάτες στο πυρέξ.
– Τοποθετήστε στις πατάτες μπέικον σε κομματάκια.
– Βάλτε αυγό και κρέμα γάλακτος σε ένα πιάτο και χτυπήστε τα έως ότου γίνουν μείγμα.
– Περιχύστε τις πατάτες, με το συγκεκριμένο μείγμα.
– Πασπαλίστε τις πατάτες με τυρί.
– Σκεπάστε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο.
– Προθερμάνετε το φούρνο σας και τοποθετήστε το ταψί μέσα στο φούρνο.
– Ψήστε, το φαγητό σας, στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου είκοσι λεπτά της ώρας.
– Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο.
– Συνεχίστε, το ψήσιμο, για αλλά δέκα λεπτά.

Δοκιμάστε το και θα ξετρελαθείτε! Τόσο εσείς, όσο και οι καλεσμένοι σας!

TAGS:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ