«Τελειώνει» Zara και H&M: Έρχεται στην Ελλάδα μεγάλη αλυσίδα με φθηνά ρούχα – Που ανοίγει το 1ο κατάστημα

Επιβεβαιώνεται η είσοδος στην Ελλάδα της γαλλικής αλυσίδας ένδυσης Kiabi, καθώς ήδη έχει μισθώσει ακίνητο στην χώρα μας.
τελειώνει-zara-και-hm-έρχεται-στην-ελλάδ-202073

Επιβεβαιώθηκε η είσοδος της γαλλικής αλυσίδας ένδυσης Kiabi στην Ελλάδα, καθώς η εταιρεία έχει ήδη μισθώσει ακίνητο στην Πάτρα, εντός του εμπορικού πάρκου που αναπτύσσει η Trade Estates. Η Kiabi, γνωστή για τις οικονομικές της προτάσεις μόδας, αποτελεί αντίπαλο δέος των Zara και H&Mστη γαλλική αγορά. Ανήκει στην οικογένεια Mulliez, μια από τις πλουσιότερες οικογένειες της Γαλλίας και της Ευρώπης, που ηγείται του ομίλου Association Familiale Mulliez. Στην ομπρέλα του ομίλου περιλαμβάνονται επίσης γνωστές μάρκες στην ελληνική αγορά, όπως το Leroy Merlin και το Decathlon.

Το μότο του ομίλου είναι all in all και έτσι αναπτύσσει μια σειρά δραστηριοτήτων σε όλους τους τομείς και συνδέεται με περίπου 130 μάρκες που σχετίζονται με την καθημερινή ζωή των καταναλωτών στη Γαλλία αλλά και σε πολλές άλλες χώρες στον κόσμο.

Η Kiabi έχει κάνει την παρουσία της σε πάνω από 23 χώρες

Η παρουσία της Kiabi στην αγορά της ένδυσης μετρά πάνω από τέσσερις δεκαετίες. Το πρώτο κατάστημά της άνοιξε το 1978 στη Βόρεια Γαλλία σε έναν χώρο 1.000 τμ. και σήμερα έχει παρουσία σε 23 χώρες με ένα δίκτυο με περισσότερα από 580 καταστήματα. Διαθέτει είδη ένδυσης για όλη την οικογένεια, λευκά είδη και αντικείμενα αποθήκευσης και μικροέπιπλα, ενώ τα καταστήματα της είναι συνήθως τουλάχιστον 1000 τμ. όπως και το κατάστημα που έχει μισθώσει στην Πάτρα.

H Kiabi έχει αξιοσημείωτη παρουσία στη γαλλική αγορά ενδυμάτων και σύμφωνα με στοιχεία της Global Data για το 2023 η Kiabi συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων λιανοπωλητών ενδυμάτων στη Γαλλία ανταγωνιζόμενη άλλα πανίσχυρα brands όπως η Zara και η H&M.

H έξοδος εκτός γαλλικών συνόρων έγινε το 1993 με το άνοιγμα στην Ισπανία και τρία χρόνια ακολουθήσε η είσοδος στην ιταλική αγορά. Σήμερα διαθέτει καταστήματα στο Βέλγιο, στην Πορτογαλία, στη Μάλτα και σε πολλές αφρικανικές χώρες (Τυνησία, Αλγερία, Μαρόκο, Καμερούν, Σενεγάλη κ.α.), στη Σαουδική Αραβία και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ενώ σχεδιάζει και την είσοδό της στην ινδική αγορά.

Σημαντική παρουσία έχει και στην αγορά της Κύπρου από το 2021 με το πρώτο κατάστημα να ανοίγει μεσούσης της κρίσης του κορονοϊού στο Metropolis Mall στη Λάρνακα. Το δεύτερο κατάστημα άνοιξε έναν χρόνο αργότερα στο Neon Mall, ενώ πλέον η Kiabi διατηρεί τρία καταστήματα στην Κύπρο. Την ανάπτυξη του σήματος στην Κύπρο αλλά και στη Μάλτα γίνεται τον Hudson θεωρείται ο κορυφαίος όμιλος λιανικού εμπορίου στη Μάλτα, που επικεντρώνεται κυρίως στη μόδα και τα αθλητικά είδη. Στην κατεύθυνση αυτή εκτιμάται ότι στην Ελλάδα το brand θα αναπτυχθεί μέσω της Hudson Ελλάς, εταιρεία που συστάθηκε πριν λίγες ημέρες, με αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 25.000 ευρώ. Την εταιρεία ίδρυσε η Hudson Holdings που εδρεύει στη Μάλτα, με κύριο σκοπό και δραστηριότητα «να ασκεί τις επιχειρήσεις και τις δραστηριότητες μιας εμπορικής εταιρείας στον κλάδο της μόδας και της αθλητικής ένδυσης και συγκεκριμένα να εμπορεύεται (λιανική) και ειδικά αλλά όχι αποκλειστικά να αγοράζει, να πωλεί, να κατασκευάζει, να εξάγει, να εισάγει, να προμηθεύει, να διανέμει ή να παρέχει κάθε άλλου είδους οργανωμένη εμπορική δραστηριότητα για τη διανομή των εν λόγω προϊόντων».

Δεν έχει γίνει πάντως γνωστό σε ποιες άλλες περιοχές στοχεύει να αναπτύξει καταστήματα στην εγχώρια αγορά η αλυσίδα, πέρα από το retail park στην Πάτρα που θα λειτουργήσει στο τέλος του 2024, είναι όμως γνωστό ότι εδώ και πολύ καιρό είναι προς αναζήτηση ακινήτων αλλά και facilities, όπως το σύστημα διανομής προϊόντων.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Ένας ακόμη θησαυρός της Ελλάδας: Αυτό είναι το γεφύρι που πέρασε ο Πάρις με την ωραία Ελένη για να πάνε στην Τροία

20αρα, καλλονή, με καστανόξανθα μαλλιά: Η Μάρω Κοντού νύφη στον πρώτο της γάμο το 1960

Εορτή Αγίου Πνεύματος: Πως θα λειτουργήσουν σήμερα τα καταστήματα – Τι αλλάζει στο ωράριο

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ