Νίκος Καρβέλας: «Η φτώχεια είναι αρρώστια. Θα θεραπευτεί αν γκρεμίσουμε τις εκκλησίες»

Ο Νίκος Καρβέλας μιλά για τη δημοσιογραφία, τη θρησκεία, την εκκλησία, την εξουσία και τα κόμματα στο νέο του κανάλι στο Youtube.
νίκος-καρβέλας-η-φτώχεια-είναι-αρρώσ-203744

Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης, Νίκος Καρβέλας δημιούργησε κανάλι στο Youtube με σκοπό να μοιράζεται τις απόψεις του. Σε ένα από τα βίντεο του, ο Καρβέλας εκφράζει ακραίες απόψεις για τη θρησκεία και την εκκλησία, θεωρώντας τες υπεύθυνες για την φτώχεια και την αποχαύνωση του λαού.

Συγκεκριμένα, υποστηρίζει ότι η εκκλησία «αποβλακώνει» τους ανθρώπους και τους καθιστά «πρόβατα», εμποδίζοντάς τους να σκεφτούν κριτικά και να διεκδικήσουν μια καλύτερη ζωή.

Προτείνει μάλιστα την κατάργηση της εκκλησίας και την αντικατάστασή της με ένα δικό του κόμμα, υποσχόμενος να «θεραπεύσει» την «αρρώστια» της φτώχειας.

Εξουσία και δημοσιογραφία

«Ο πολίτης είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την εξουσία. Αγαπάει την εξουσία. Θέλει την εξουσία. Έχει ανάγκη από κάτι το οποίο δεν έχει ανάγκη. Οι αφανείς εξουσίες, οι οποίες κάνουν και όλη τη ζημιά, η μια λέγεται δημοσιογραφία. Οι άνθρωποι αυτοί είναι οι αιχμή του δόρατος. Αυτοί κάνουν την περισσότερη δουλειά και αυτοί οι οποίοι κρατάνε όλη τη ρίζα του κακού, είναι κάτι που ακούει στο όνομα θρησκεία και κατ’ επέκταση εκκλησία».

«Την ξέρω πάρα πολύ καλά τη λύση του προβλήματος. Οι άνθρωποι οι οποίοι γνωρίζουν το πρόβλημα και τον τρόπο της επίλυσής του συνήθως είναι άνθρωποι αντιπαθητικοί, απεχθείς προς τον λαό, ο οποίος λαός θέλει αυτούς που τον έχουν καβαλημένο και τον πάνε στα τέσσερα μαζί με τα γκέμια. Πως να πείσεις έναν άνθρωπο ότι ο βασικός του εχθρός είναι ο καλύτερός του φίλος; Ο Θεός».

Νίκος Καρβέλας για εκκλησία και κόμματα

«Το πρόβλημα είναι η εκκλησία. Από εκεί ξεκινάει όλο το πρόβλημα. Η εκκλησία, η οποία αποβλακώνει τον άνθρωπο και τον κάνει πρόβατο και πηγαίνει εκεί που πηγαίνουν όλα τα άλλα πρόβατα… Είμαι διατεθειμένος να μπω μπροστά, να κάνω ένα κόμμα, ψήφισέ με για να σε βοηθήσω να απαλλαγείς από το πρόβλημα. Πόσοι είναι εκείνοι που θα δεχτούν να ψηφίσουν έναν άνθρωπο που λέει ‘θα σε απαλλάξω από τη γάγγραινα, από τον καρκίνο που λέγεται εκκλησία’. Πόσοι είναι εκείνοι που θα πουν ‘ναι, αυτό θέλουμε, αυτόν περιμέναμε, αυτός είναι ο μεσσίας μας που θα μας οδηγήσει στη λύση της φτώχιας;’».

«Η φτώχεια δεν είναι πρόβλημα, είναι αρρώστια, αρρώστια του εγκεφάλου. Δηλαδή αν γκρεμίσουμε τις εκκλησίες θα θεραπευτεί η αρρώστια; Ναι. Ναι. Ναι. Αν έφτιαχνα ένα κόμμα, πόσοι θα ψήφιζαν τον Νίκο Καρβέλα που επιχειρεί να θεραπεύσει το πρόβλημα;

Κανείς δε θέλει ‘Νίκους Καρβέλες‘. Θέλει Μητσοτάκηδες, Κασσελάκηδες, Τσίπρες, θέλει τέτοιους ανθρώπους».

«Πιστεύετε σε έναν Θεό ο οποίος δεν βοήθησε ποτέ, και δε θα το κάνει γιατί δεν υπάρχει. Μιλάμε για 8 εκ. ψηφοφόρους, οι οποίοι είναι εντελώς αποχαυνωμένοι και δεν μπορούν να απαλλαγούν από την αποχαύνωση στην οποία τους έχει βουλιάξει ο Θεός τους».

Περισσότερες ειδήσεις σήμερα

Εξομολόγηση από τον Νίκο Καρβέλα: «Δεν έχω καθόλου λεφτά, ποτέ δεν είχα, κάποτε τραγουδούσα με 1 ευρώ μεροκάματο»

Νίκος Καρβέλας: «Κατάπτυστα συστημικός όποιος ζει στο Άγιον Όρος»

Κόλαφος ο Νίκος Καρβέλας για τα Τέμπη: «Αυτοί είναι οι εγκληματίες και όχι ο σταθμαρχάκος»

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ