Νύχτες Πρεμιέρας: Το πρόγραμμα του 28ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας

νύχτες-πρεμιέρας-το-πρόγραμμα-του-28ου-61639

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες του τον Σεπτέμβριο του 1995 και έκτοτε επιστρέφει κάθε Σεπτέμβριο με τεράστια επιτυχία. Μετά τη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022, ήρθε η ώρα να δούμε το αναλυτικό πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας.

Το πρόγραμμα του 28ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας

Τρία Διαγωνιστικά τμήματα, νέοι δημιουργοί, αληθινές ιστορίες, ελληνικές μικρού μήκους, πολυαναμενόμενες πρεμιέρες και οι καλύτερες ταινίες της χρονιάς μέσα σε 12 μέρες και Νύχτες. Το 28ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας είναι εδώ και υπόσχεται να κάνει τις Νύχτες σας… Σινεμά!

Το πρόγραμμα του 28ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας περιλαμβάνει τα αφιερώματα ”Mondo Morricone”, ”Queer Britannia” και ”New Hollywwod”. Το Φεστιβάλ σηκώνει αυλαία στις 28 Σεπτεμβρίου στο ΠΑΛΛΑΣ με την πανελλήνια πρώτη προβολή της τελευταίας ταινίες του Παρκ Τσαν-Γουκ («Oldboy», «Η υπηρέτρια») με τίτλο «Απόφαση φυγής» (”Decision to Leave”), που τιμήθηκε φέτος στο Φεστιβάλ Καννών με το Βραβείο Σκηνοθεσίας.

Η αυλαία της διοργάνωσης θα πέσει στις 9 Οκτωβρίου με την Τελετή Λήξης και την Απονομή των Βραβείων των Διαγωνιστικών Τμημάτων του 28ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας στον κινηματογράφο ΙΝΤΕΑΛ και την πανελλήνια πρεμιέρα της ταινίας ”Close” του Λούκας Ντοντ (”Girl”), που κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής του φεστιβάλ και πλέον αποτελεί την επίσημη συμμετοχή της χώρας του για τα επερχόμενα Όσκαρ.

Η προπώληση των καρτών διαρκείας του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας έχει ήδη ξεκινήσει

Κατεβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ