Επίσημο: Η Audi μπαίνει στη Formula 1 μέσω της Sauber

επίσημο-η-audi-μπαίνει-στη-formula-1-μέσω-της-sauber-77148

Στην ανακοίνωση της συνεργασίας της με την ομάδα της Sauber προχώρησε η Audi, ρίχνοντας φως στις λεπτομέρειες εισόδου της στον μαγικό κόσμο της Formula 1.

Η Audi στη Formula 1 μέσω της Sauber

Η Sauber θα αποτελέσει τον στρατηγικό συνεργάτη της Audi στη Formula 1 σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωσε που εξέδωσε η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Επί της ουσίας, η Audi θα προχωρήσει στην εξέλιξη του κινητήριου συνόλου, δημιουργώντας γι’ αυτόν ακριβώς τον σκοπό μια ομάδα 120 ατόμων, την ίδια στιγμή που η Sauber θα είναι επιφορτισμένη με την κατασκευή του μονοθεσίου.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της Audi, η εναρκτήρια σεζόν για εκείνη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 θα είναι αυτή του 2026, ωστόσο, οι πρώτες δοκιμές κινητήρα και μονοθεσίου θα ξεκινήσουν έναν χρόνο νωρίτερα.

Η συνεργασία της Αudi με τη Sauber για τη Formula 1

H Audi έχει συνεργαστεί και στον παρελθόν με την Sauber, αξιοποιώντας τις εγκαταστάσεις της ελβετικής ομάδας και ειδικότερα το αεροδυναμικό τούνελ, γεγονός που δικαιολογεί την απόφαση των Γερμανών να επιλέξουν τη λύση ενός «έτοιμου» μονοθεσίου, παρά την εξέλιξη ενός νέου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2026 αλλάζουν οι κανονισμοί σχετικά με τις προδιαγραφές των υβριδικών συνόλων της Formula 1, με σκοπό την ενίσχυση της αποδοτικότητάς τους, γεγονός που αποτέλεσε το επιπλέον κίνητρο για την Audi ώστε να εισέλθει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Mια νέα εποχή ξεκινά για την Audi αφού η συνεργασία της με τη Sauber την βάζει στη Formula 1.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ