Δίπλωμα οδήγησης: Αλλάζουν τα όρια ηλικίας – Ποιοι δεν θα πιάσουν ξανά τιμόνι στα χέρια τους

Οι οδηγοί που κλείνουν τα 70 έτη θα πρέπει να περνούν από εκτενέστερους και πιο αυστηρούς ιατρικούς ελέγχους.
δίπλωμα-οδήγησης-αλλάζουν-τα-όρια-ηλι-202115

Αλλαγές εισάγονται στο καθεστώς χορήγησης διπλώματος οδήγησης για τους οδηγούς ηλικίας 70 ετών και άνω. Οι νέες ρυθμίσεις επηρεάζουν τους όρους και τις διαδικασίες που προβλέπονται για τη διατήρηση της δυνατότητας οδήγησης τους.

Δίπλωμα οδήγησης: Αλλάζουν τα όρια ηλικίας

Πιο συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προωθεί οδηγία με βάση την οποία οι οδηγοί που κλείνουν τα 70 έτη θα πρέπει να περνούν από εκτενέστερους και πιο αυστηρούς ιατρικούς ελέγχους ενώ στο τραπέζι των διαβουλεύσεων έχει πέσει και η πρακτική εξέταση οδήγησης.

Ειδικά για το θέμα της πρακτικής εξέτασης πολλά κράτη-μέλη έχουν επιχειρήσει στο παρελθόν να το υιοθετήσουν, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, αλλά δυστυχώς ποτέ δεν εφαρμόστηκε για πολλούς και διάφορους λόγους.

Μέχρι σήμερα στην ΕΕ δεν υπάρχει όριο ηλικίας στην άδεια οδήγησης και ο νόμος ορίζει ότι με τη συμπλήρωση του 65ου έτους της ηλικίας οι οδηγοί πρέπει να εξετάζονται από 2 γιατρούς ανά τριετία, ενώ με τη συμπλήρωση των 80 χρονών κάθε 2 έτη απαιτείται η εξέταση του οδηγού από περισσότερες ειδικότητες γιατρών.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Τα 3 πιο «μισητά» ζώδια και πώς προσπαθεί να αποκαταστήσει τη φήμη τους η αστρολογία

Πρωινός καφές με λάδι καρύδας: Συνταγή για επίπεδη κοιλιά

20αρα, καλλονή, με καστανόξανθα μαλλιά: Η Μάρω Κοντού νύφη στον πρώτο της γάμο το 1960

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ