1 στους 2 Έλληνες θα το πληρώνει: Το τσουχτερό πρόστιμο που θα «γονατίσει» πολλούς οδηγούς

1-στους-2-έλληνες-θα-το-πληρώνει-το-τσουχ-167360

Τσουχτερό θα είναι το πρόστιμο για οδηγούς που έχουν μία… κακή συνήθεια.

Ακριβά είναι πολύ πιθανόν να πληρώσουν τη συνήθεια του καπνίσματος εκείνοι που επιλέγουν να ανάψουν ένα τσιγάρο κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

Μια φαινομενικά «αθώα» ή αν προτιμάτε κοινή συνήθεια, καθώς το κάπνισμα ποτέ δεν ήταν αθώο, μπορεί να έχει οδυνηρές συνέπειες όχι μόνο στη δική μας υγεία και των γύρω μας αλλά και στην τσέπη μας, καθώς υπό προϋποθέσεις το πρόστιμο για το κάπνισμα στο αυτοκίνητο μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 3.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον αντικαπνιστικό Νόμο (4633/2019) απαγορεύεται πλήρως το κάπνισμα και η κατανάλωση προϊόντων καπνού σε όλα τα οχήματα ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης, όταν σε αυτά επιβαίνουν ανήλικοι κάτω των 12 ετών.

Το πρόστιμο ορίζεται στα 1.500 αφορά και δεν αφορά μόνο τον οδηγό του οχήματος αλλά οποιοδήποτε επιβάτη καπνίσει εντός του οχήματος.

Μάλιστα στην περίπτωση που πρόκειται για όχημα δημόσιας χρήσης, το πρόστιμο διπλασιάζεται και φτάνει τα 3.000 ευρώ.

Το πρόστιμο των 3.000 ευρώ συνοδεύεται και από την αφαίρεση της άδειας οδήγησης για έναν μήνα ανά διαπιστωθείσα παράβαση, κάτι που σημαίνει ότι αν εντοπιστούν, για παράδειγμα, δύο επιβάτες που καπνίζουν, το διάστημα αφαίρεσης του διπλώματος διπλασιάζεται.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ