Παράτησαν τα εγκόσμια: Διάσημες Ελληνίδες που έγιναν μοναχές και αφιερώθηκαν στο Θεό

παράτησαν-τα-εγκόσμια-διάσημες-ελλην-85615

Ελληνίδες ηθοποιοί και μάλιστα επιτυχημένες αποφάσισαν κάποια στιγμή της ζωής τους να σταματήσουν την ηθοποιία και να ασπαστούν τον μοναχισμό. Έγιναν μοναχές και άλλαξαν τα ονόματά τους!

Ελληνίδες ηθοποιοί που έγιναν μοναχές: Αυτή είναι η λίστα των διάσημων Ελληνίδων που προτίμησαν τη μοναχική ζωή

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που επιτυχημένες και διάσημες Ελληνίδες. Αποφάσισαν να απαρνηθούν τα εγκόσμια και να ασπαστούν τη μοναχική ζωή.

Είτε για προσωπικούς είτε για θρησκευτικούς λόγους, επέλεξαν το δρόμο του Θεού, πήραν τη δύσκολη και τολμηρή απόφαση και ασπάστηκαν το μοναχισμό.

Αυτή είναι η λίστα των διάσημων Ελληνίδων που έγιναν μοναχές

Ναταλία Λιονάκη

Η γνωστή Ελληνίδα ηθοποιός γεννήθηκε στις 22 Ιουνίου 1977 στην Αθήνα. Ενώ ήταν πετυχημένη στον χώρο της, αποφάσισε να απαρνηθεί τα εγκόσμια και να γίνει μοναχή. Αρχικά πήγε σε μοναστήρι στην Κρήτη. Έπειτα επέστρεψε στην Αθήνα για προσωπικούς λόγους και επέστρεψε και πάλι στη μοναστική ζωή μετά από ένα διάστημα. Από τον Αύγουστο του 2017 είναι μοναχή σε μοναστήρι στην Κένυα με το όνομα «Φεβρωνία».

Γεωργία Αποστόλου

Η Ελληνίδα ηθοποιός γεννήθηκε στις 5 Ιανουαρίου 1973 και απεβίωσε στις 12 Ιουνίου 2016 σε ηλικία 43 ετών. Ήταν ιδιαίτερα γνωστή και πετυχημένη στο χώρο της, ειδικά τις δεκαετίες 1990 και 2000. Ωστόσο, όπως τόνιζε η οικογένειά της ήταν πάντα κοντά στο Θεό. Υπήρχαν φήμες ότι εγκατέλειψε τα εγκόσμια και μπήκε σε μοναστήρι. Το μόνο που την ενδιέφερε λίγο καιρό πριν πεθάνει, ήταν η σχέση με την εκκλησία.

Αλεξανδριανή Σικελιανού

Η Ελληνίδα ηθοποιός γεννήθηκε στο Σικάγο των ΗΠΑ. Ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής την δεκαετία 1990. Ωστόσο κάποια στιγμή παράτησε την καριέρα της, πήγε ως διοικητική υπάλληλος στα Ιεροσόλυμα και έκτοτε μένει εκεί. Φημολογείται ότι εγκατέλειψε τα εγκόσμια λόγω μίας ερωτικής απογοήτευσης.

Άνια Φυσσούν

Η μοναχοκόρη του μεγάλου Έλληνα ηθοποιού Πέτρου Φυσσούν αποφάσισε να παρατήσει τα εγκόσμια και να γίνει μοναχή. Με το όνομα «Πορφυρία», τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε μοναστήρι στην Εύβοια.

Μαίρη Αλεξοπούλου

Η γνωστή Ελληνίδα τραγουδίστρια τραγούδησε πλάι σε μεγάλα ονόματα του χώρου της. Ο θάνατος της 18χρονης κόρης της σε τροχαίο το 1984 στάθηκε η αφορμή για να γίνει μοναχή. Όπως έχει πει η ίδια «Βγήκα στη βεράντα μας και από ένα σύννεφο ξεκίνησαν να πέφτουν σταγόνες. Χοντρές, δεν μπορείτε να φανταστείτε. Και εκείνη την ώρα γυρνάω στον Θεό και του λέω: Θεέ μου, κλαις κι Εσύ μαζί μου;». Πλέον λέγεται μοναχή «Θεονύμφη» και είναι σε ησυχαστήριο στο Κορωπί.

Αυτές ήταν κάποιες Ελληνίδες ηθοποιοί που άφησαν την ηθοποιία και προτίμησαν το μοναχισμό.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ