«Μαύρη» πρόβλεψη για το φετινό καλοκαίρι: Δυστυχώς, οι επιστήμονες είδαν αυτό που όλοι φοβόμασταν

Σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσίευσε το meteo.gr το φετινό καλοκαίρι προβλέπεται να είναι το πιο θερμό των τελευταίων ετών.
μαύρη-πρόβλεψη-για-το-φετινό-καλοκα-194798

Το φως της δημοσιότητας είδε μια νέα πρόβλεψη για το φετινό καλοκαίρι και τα νέα δεν είναι τόσο καλά. Σύμφωνα με την πρόβλεψη το φετινό καλοκαίρι προβλέπεται να είναι από τα πιο θερμά καλοκαίρια των τελευταίων ετών.

Καλοκαίρι 2024: Η μελέτη για τον καιρό

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Μεσοπρόθεσμων Μετεωρολογικών Προγνώσεων (ECMWF) το καλοκαίρι του 2024 αναμένεται να ζήσουμε δύσκολες καταστάσεις, αν λάβουμε υπόψη την πρόβλεψη της θερμοκρασίας όπως φαίνεται και στον παρακάτω πίνακα. Μάλιστα, το κέντρο με τα προγνωστικά δεδομένα που βγάζει μέχρι και σήμερα πέφτει πάντα μέσα και με μεγάλη ακρίβεια.

Το γράφημα που δημοσιεύει το Meteo, παρουσιάζει τις παρελθοντικές προγνώσεις κάθε μήνα Μαΐου από το 2017 μέχρι σήμερα για τους καλοκαιρινούς μήνες (Ιούνιο-Ιούλιο-Αύγουστο).

Οι γκρι μπάρες δείχνουν την αβεβαιότητα στις αποκλίσεις των τιμών από την κλιματική τιμή της περιόδου 1993-2016 (ήδη μια πολύ θερμή περίοδος) και οι γκρι κύκλοι δείχνουν τις ακραίες προγνωστικές τιμές όλων των διαθέσιμων σεναρίων

Τα κόκκινα στίγματα “Χ” δείχνουν τις πραγματικές θερμοκρασίες που παρατηρήθηκαν από μετεωρολογικούς σταθμούς μετά το πέρας των προγνωστικών περιόδων και παρατηρούμε ότι το πιο θερμό καλοκαίρι καταγράφηκε το 2022, πολύ κοντά σε μια από τις ακραίες προγνωστικές τιμές τον Μάιο 2022.

Αξίζει να σημειωθεί πως όπως επισημαίνει το Meteo, είναι η πρώτη φορά που κανένα από τα διαθέσιμα προγνωστικά σενάρια τον φετινό Μάιο δεν δείχνει αρνητικές αποκλίσεις θερμοκρασίας για το σύνολο της Ευρώπης.

Καλοκαίρι 2024: Η ανάρτηση του meteo.gr

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Αποθέωσε ο Στέλιος Ρόκκος την Μαρίνα Σάττι: «Λάτρεψα την αντίδραση και το χασμουρητό της στη Eurovision»

Ο Νικόλαος με την Χρυσή Βαρδινογιάννη: Η κόρη του Γιώργου Βαρδινογιάννη βρήκε τον πρίγκιπά της

Συνάντηση δύο θρύλων: Αλεξίου – Καβογιάννη σε ένα συγκλονιστικό τετ α τετ για το Maestro

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ