ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ

Καιρός σήμερα 19/4: Προ των πυλών κακοκαιρία εξπρές – Οι προειδοποιήσεις μετεωρολόγων

Ιωάννης Κυριακόπουλος
Εκτ. Χρόνος Ανάγνωσης: 10λ. 7δ.

Καιρός σήμερα 19/4: Καταφτάνει το νέο κύμα κακοκαιρίας στη χώρα, καθώς από νωρίς το απόγευμα αναμένονται βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές στη δυτική και βαθμιαία στην κεντρική και τη βόρεια χώρα.

Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν τη κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τις Σποράδες, την Εύβοια (κυρίως τα βόρεια τμήματα), τις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς τη δυτική Κρήτη.

Καιρός σήμερα 19/4: Οι προειδοποιήσεις των μετεωρολόγων

Οι μετεωρολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την επερχόμενη κακοκαιρία η οποία αναμένεται να πλήξει τη χώρα μας, με κύρια χαρακτηριστικά τις έντονες βροχοπτώσεις και την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας έως και 10°C.

Όπως δείχνουν τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα, ο «πολικός αεροχείμαρρος» θα αλλάξει σημαντικά το σκηνικό του καιρού.

Ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας, γνωστοποίησε τις περιοχές που πρέπει να βρίσκονται σε επιφυλακή για ενδεχόμενο αιφνίδιας πλημμύρας ή κατολίσθησης ( κυρίως οι ευάλωτες περιοχές ).

Στη ραγδαία μεταβολή του καιρού αναφέρθηκε στο χθεσινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega ο μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος. Όπως είπε, σήμερα, Πέμπτη (18/4) θα είναι μια μεταβατική ημέρα, όπως, «καθώς αναμένονται τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια τμήματα της χώρας. Δηλαδή στα Επτάνησα, στα δυτικά-ηπειρωτικά και στην Μακεδονία και στην Θράκη».

Ο Σάκης Αρναούτογλου, σε σημερινή του ανάρτηση, παρουσιάζει αναλυτικούς χάρτες με την εξέλιξη της κακοκαιρίας την Παρασκευή ανά 6ωρο!

Την ίδια ώρα, για επικίνδυνη κακοκαιρία προ των πυλών, κάνει λόγο ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Όπως αναφέρει, «βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται να σχηματιστεί κοντά στον κόλπο της Γένοβα και καθώς αυτό θα κινηθεί ανατολικά θα επηρεάσει την Πέμπτη την Ιταλία ενώ μέσα στην Παρασκευή θα σαρώσει τη χώρα μας και από τα δυτικά προς τα ανατολικά δίνοντας τοπικά έντονα και επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα».

«Τα προγνωστικά στοιχεία που μέχρι στιγμής έχουμε στη διάθεσή μας δίνουν τοπικά μεγάλο όγκο νερού σε μικρό χρονικό διάστημα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε πλημμυρικά επεισόδια» συμπλήρωσε.

«Οι περιοχές που εμφανίζουν υψηλές πιθανότητες να έρθουν αντιμέτωπες έστω και σε τοπικό επίπεδο με έντονα – επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα είναι τα δυτικά – κεντρικά – βόρεια γεωγραφικά διαμερίσματα, όπως επίσης και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Σε αυτά τα τμήματα που μόλις επισημάναμε βάζουμε έναν παράγοντα κινδύνου ακόμη πιο αυξημένο σε θαλάσσιες – παραθαλάσσιες εκτάσεις. Εκεί δίνουμε μια παραπάνω βαρύτητα διότι οι θάλασσές μας εμφανίζονται πιο θερμές από το κανονικό της εποχής γεγονός που μπορεί να τροφοδοτήσει με ενέργεια και θερμότητα παραπάνω το εν λόγω κύμα κακοκαιρίας».

Καιρός σήμερα 19/4: Προ των πυλών κακοκαιρία εξπρές

Μεταβολή του καιρού αρχικά στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και σταδιακά στη Θεσσαλία, τη δυτική Μακεδονία, την Πελοπόννησο (κυρίως τα δυτικά τμήματά της) και στα βόρεια τμήματα της ανατολικής Στερεάς, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που από το απόγευμα θα είναι τοπικά ισχυρές.

Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν τη κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τις Σποράδες, την Εύβοια (κυρίως τα βόρεια τμήματα), τις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς τη δυτική Κρήτη. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά.

Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της βόρειας και της κεντρικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά αρχικά νότιοι 4 με 6 και από αργά το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί έως 7 μποφόρ. Στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, τις βραδινές ώρες θα ενισχυθούν στα 6 με 7 μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο θα στραφούν σε βορειοανατολικούς ίδιας έντασης.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 18 με 20 βαθμούς και τοπικά στη νησιωτική χώρα τους 19 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός σήμερα 19/4: Η πρόγνωση της ΕΜΥ ανά περιοχές

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

ΑΤΤΙΚΗ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερες ειδήσεις σήμερα

Απόστολος Γκλέτσος για Στέφανο Κασσελάκη: «Απογοήτευση το παιδί, ψήφο από μένα δεν παίρνει, τέλος»

Ανάκληση powerbank: Πιθανότητα ανάφλεξης και πρόκλησης πυρκαγιάς – Τι πρέπει να κάνουν οι καταναλωτές

«Μέσα σε πέντε λεπτά ξεφορτώθηκαν την κόρη μου»: Μήνυση του πατέρα της Κυριακής κατά των αστυνομικών

TAGS:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ