ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ

Αρναούτογλου: Αλλάζει απότομα το σκηνικό του καιρού – Πότε έρχεται το κύμα βροχοπτώσεων

Έλενα Θάνου
Εκτ. Χρόνος Ανάγνωσης: 12λ. 5δ.

Για απότομη αλλαγή στο σκηνικό του καιρού κάνει λόγο το σύνολο των μετεωρολόγων για το επόμενο χρονικό διάστημα. Η θερμοκρασία θα πέσει ενώ θα ακολουθήσει και ένα κύμα βροχοπτώσεων.

«Ο καιρός καταπληκτικός κι αρκετά ζεστός σχεδόν παντού, με κάποιες θερμοκρασιακές διαφορές μεταξύ ηπειρωτικής Ελλάδας, δηλαδή ενδοχώρας και νησιωτικών τμημάτων. Έχει λίγο περισσότερη ψύχρα κοντά στις ακτές και σε πολύ ορεινές περιοχές. Η θερμοκρασία των νερών της θάλασσας κυμαίνεται αυτήν την περίοδο γύρω στους 17-18 βαθμούς Κελσίου κι αυτό έχει αντίκτυπο στη θερμοκρασία του μεσημεριού σε περιοχές κοντά στη θάλασσα.

Έχουμε και θα έχουμε τις επόμενες ημέρες και κάποιες αραιές συννεφιές, οι οποίες κατά τόπους και κατά περιόδους θα δούμε προς τα τέλη της εβδομάδας και προς αρχές της επόμενης θα πυκνώσουν στα κάποια τμήματα της χώρας. Θα αφήσουν κάποιες μπόρες, αλλά μόνο στην Κρήτη φαίνεται με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία αυτές οι μπόρες να είναι λίγο πιο αξιόλογες έως αρκετά πιο αξιόλογες συγκριτικά με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Από ψηλά στην περιοχή μας μόνο λίγες αραιές συννεφιές. Επικρατούν πολύ θερμές αέριες μάζες. Στη νοτιοδυτική Ευρώπη φθινοπωρινό το σκηνικό με αρκετές βροχές, χιόνια στα ορεινά και στη Βόρεια Ευρώπη χειμωνιάτικο το σκηνικό, αλλά όχι παντού στη βόρεια Ευρώπη. Στη Νορβηγία και στη Σουηδία τα χιόνια έχουν φτάσει και πάλι πολύ χαμηλά, εν αντιθέσει με τη Φινλανδία και λίγο πιο ανατολικά, όπου κι εκεί ο καιρός είναι σχετικά φθινοπωρινός προς το ανοιξιάτικο. Έχει χωριστεί και η Σκανδιναβία σε 2 τμήματα, όπως και η υπόλοιπη Ανατολική, Βορειοανατολική Ευρώπη.

Την Παρασκευή και πάλι τα σύννεφα θα διέρχονται από τα δυτικά, νοτιοδυτικά προς τα ανατολικά, βορειοανατολικά. Δεν φαίνεται κάποιο βαρομετρικό χαμηλό να επηρεάζει την περιοχή μας, να έρχεται προς την περιοχή μας».

Το σημερινό δελτίο καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου:

Καιρός Αρναούτογλου: Πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες

Σύμφωνα με τον έμπειρο προγνώστη καιρού της ΕΡΤ την Τρίτη 9/4 ο καιρός θα παραμείνει καλός όπως και στις 10/4, αλλά την Πέμπτη 11/4 ξεκινάει η αστάθεια στα βόρεια της χώρας. Ετσι θα έχουμε τοπικές μπόρες και καταιγίδες και στις 12/4 θα έχουμε άστατο καιρό σε περισσότερες περιοχές της χώρας.

ΕΜΥ: ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 04-04-2024

Σύμφωνα με τη σημερινή γενική πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ, η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Μάλιστα, σε ορισμένες περιοχές ίσως φτάσει και τους 26 βαθμούς Κελσίου. Η ίδια πρόγνωση προβλέπεται και για αύριο, Παρασκευή. Την Κυριακή η θερμοκρασία ίσως σημειώσει μικρή άνοδο, ενώ τη Δευτέρα θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα ανατολικά.

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

ΑΤΤΙΚΗ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Ο καιρός σήμερα από την ΕΜΥ

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

ΕΜΥ: ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 05-04-2024

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

ΑΤΤΙΚΗ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Η ΕΜΥ προειδοποιεί: «Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα»

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

ΕΜΥ: ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 06-04-2024

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 07-04-2024

ΕΜΥ: ΔΕΥΤΕΡΑ 08-04-2024

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 09-04-2024

Περισσότερες ειδήσεις σήμερα

Καιρός – Αρναούτογλου: «Επιτέλους καθάρισε η ατμόσφαιρα της χώρας μας από την ενοχλητική σκόνη»

Σάκης Αρναούτογλου: Ο χειμώνας έφτασε -«Καταρρέει» πάνω από 10 βαθμούς η θερμοκρασία, πού θα πέσουν τα πρώτα χιόνια

«Καμπανάκι» από τον Σάκη Αρναούτογλου: «Τα προβλεπόμενα ύψη βροχής για το επόμενο 36ωρο δεν τα έχω δει ποτέ μέχρι σήμερα»

TAGS:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ