Προστάτεψε τον οργανισμό σου: 3 κινήσεις για να μην κολλήσεις την πιο επιθετική γρίπη που κυκλοφορεί στην Ελλάδα

προστάτεψε-τον-οργανισμό-σου-3-κινήσει-113281

Είμαστε στην καρδιά του Χειμώνα και θα πρέπει να προστατευτούμε όπως μπορούμε από τη γρίπη και τις ιώσεις που κυκλοφορούν. Σ΄αυτό το άρθρο θα δείτε τρεις τρόπους που θα μπορέσετε να θωρακίσετε τον οργανισμό σας ώστε να μην κολήσετε.

Τα συμπτώματα και οι τρόποι προστασίας από τη γρίπη

Τα τελευταία χρόνια η έγνοιά μας ήταν ο κορωνοϊός αλλά η κατάργηση των μέτρων προστασίας έφερε «έκρηξη» της γρίπης και των ιώσεων.

Στην Ευρώπη έχει παρατηρηθεί αυξημένη κυκλοφορία στελεχών της γρίπης με αποτέλεσμα οι επιστήμονες δίνουν συμβουλές για μέτρα προστασίας.

Οσο για τα συμπτώματα της γρίπης, είναι τα εξής:

Πυρετός ή κρυάδες

Πόνοι στο σώμα

Βήχας

Πονόλαιμος

Πονοκέφαλος

Μπούκωμα ή συνάχι

Κούραση

Ειδικά στην περίπτωση των παιδιών παρατηρούνται στομαχικά προβλήματα και διάρροια. Σε αντίθεση με το κρύωμα, η γρίπη εμφανίζεται πολύ ξαφνικά, χωρίς κάποια προηγούμενη ένδειξη.

Γρίπη: Πως να προστατευτείτε

Η πρόληψη είναι η καλύτερη αντιμετώπιση. Γι’ αυτό είναι σημαντικό κάποιες από τις συνήθειες που αποκτήσαμε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, να τις διατηρήσουμε:

Τακτικό πλύσιμο χεριών (τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα τη φορά)

Χρήση της μάσκας όπου χρειάζεται

Φτέρνισμα και βήξιμο σε χαρτομάντηλο ή στον αγκώνα σου και την αποφυγή των χεριών στο πρόσωπο.

Φυσικά, ο καλύτερος τρόπος να θωρακίσεις τον οργανισμό σου ενάντια στη γρίπη, αποτελεί το εμβόλιο της γρίπης, που συνίσταται από ειδικούς να γίνεται κάθε χρόνο.

Με αυτούς τους πολύ απλούς τρόπους λοιπόν, θα καταφέρετε να θωρακίσετε τον οργανισμό σας ώστε να μην “αρπάξετε” γρίπη φέτος τον χειμώνα.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ