Προσοχή: Αυτό το λάθος στην χρήση της οδοντόβουρτσας μπορεί να οδηγήσει σε εξάπλωση μικροβίων

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως το στόμα μας είναι γεμάτο βακτήρια καθώς και ότι οι οδοντόβουρτσες αποτελούν εστίες μικροβίων. 
προσοχή-αυτό-το-λάθος-στην-χρήση-της-οδ-196751

Για την στοματική μας υγεία χρησιμοποιούμε καλύμματα οδοντόβουρτσας τα οποία φαινομενικά προστατεύουν από τα μικρόβια στο μπάνιο.

Αυτά τα καλύμματα υποτίθεται ότι μας κρατούν ασφαλείς από την λεγόμενη «ζώνη πιτσιλίσματος» του μπάνιου, όπου τα σωματίδια κοπράνων μπορούν να μεταφερθούν στις τρίχες της οδοντόβουρτσας μας.

Μικρόβια: Γιατί δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε τα καλύμματα οδοντόβουρτσας

Ωστόσο, η Αμερικανική Ένωση Οδοντιατρικής (ADA) προειδοποιεί ότι τα καλύμματα οδοντόβουρτσας μπορεί να μην είναι τα οδοφράγματα των βακτηρίων που ελπίζαμε και πιθανότατα κρατούν τα βακτήρια μέσα, παρά έξω. Η συμβουλή της ADA συμπίπτει με μια μελέτη του Πανεπιστημίου Quinnipiac του 2015, η οποία διαπίστωσε ότι τα καλύμματα οδοντόβουρτσας δεν προστατεύουν τις οδοντόβουρτσες από την ανάπτυξη βακτηρίων, αλλά μάλλον δημιουργούν ένα περιβάλλον που την ευνοεί, διατηρώντας τις τρίχες υγρές και εμποδίζοντας το κεφάλι της οδοντόβουρτσας να στεγνώσει μεταξύ των χρήσεων.

Εάν η ιδέα της μόλυνσης από σωματίδια κοπράνων σας ανησυχεί, σκεφτείτε να κρατάτε το καπάκι της τουαλέτας κλειστό και να αποθηκεύετε την οδοντόβουρτσά σας στο ντουλάπι των φαρμάκων όπου μπορεί να στεγνώσει σωστά.

Μια στεγνή οδοντόβουρτσα είναι τόσο σημαντική για τη διατήρηση της βέλτιστης υγείας του στόματος. Οι ειδικοί συνιστούν να έχετε στη διάθεσή σας δύο οδοντόβουρτσες, μία για το βράδυ και μία για το πρωί, ώστε να έχουν 24 ώρες περιθώριο να στεγνώσουν μεταξύ των χρήσεων.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Τα ζώδια του μήνα: Δυστυχώς ο Ιούνης φέρνει άσχημα νέα για 3 εκπροσώπους του ζωδιακού

«Κόκκινος» συναγερμός από τον Γκίκα Μαγιορκίνη: «Σύντομα έρχεται στην Ελλάδα ο Δάγκειος πυρετός»

Βαγγέλης Μαρινάκης: Η άγνωστη κούκλα σύζυγος του και μητέρα 4 παιδιών

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ