Τρέμει η Τουρκία το Πολεμικό Ναυτικό: Αυτές είναι οι 3 νέες ελληνικές φρεγάτες -Τα χαρακτηριστικά τους

τρέμει-η-τουρκία-το-πολεμικό-ναυτικό-α-63067

Με τις Βelharra, τις τρεις νέες φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού θα τρέμουν οι Τούρκοι να πλησιάσουν τα ελληνικά νησιά.

Οι τρεις νέες ελληνικές φρεγάτες FDI HN (Belharra) του Πολεμικού Ναυτικού απέκτησαν, χθες (27/9) ονόματα μετά από συνεδρίαση της ολομέλειας του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου.

Ποιες θα είναι οι τρεις νέες φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού που θα κάνουν τους Τούρκους να τρέμουν και τα χαρακτηριστικά τους

Όπως έγινε γνωστό χθες, η πρώτη από τις φρεγάτες Belharra, που κατασκευάζονται στο ναυπηγείο της Naval Group, στο Λοριάν της Γαλλίας, θα ονομαστεί «Κίμων», η δεύτερη «Νέαρχος» και η τρίτη «Φορμίων».

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο πρώτες φρεγάτες θα παραδοθούν στο Πολεμικό Ναυτικό το 2025, ενώ η τρίτη το 2026.

Τα χαρακτηριστικά των νέων φρεγατών Belharra του Πολεμικού Ναυτικού

Η φρεγάτα FDI HN διαθέτει δυνατότητες συνεχούς ελέγχου του εναέριου και θαλάσσιου χώρου και αυτονομία δράσης για την υποστήριξη των αμυντικών και πολιτικών στόχων.

Εξοπλίζεται με προηγμένο ραντάρ SeaFire, αντιαεροπορικούς πυραύλους Aster 30, πυροβόλο 76 χιλιοστών και σύστημα RAM 21 πυραύλων για την προστασία του σκάφους από αέρος, ξηράς και θαλάσσης. Παράλληλα, διαθέτει σόναρ Captas-4 καθώς και ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα MH-60R.

Το «οπλοστάσιο» της FDI HN περιλαμβάνει πυραύλους Exocet που έχουν τη δυνατότητα να πλήξουν στόχους σε μεγάλη απόσταση, ενώ η φρεγάτα συνδυάζει πληθώρα υπερσύγχρονων τεχνολογιών που εξασφαλίζουν οι συνεργασίες της Naval Group με τις εταιρείες Thales και MBDA.

Ηταν πια ώρα να αποκτήσει το Πολεμικό Ναυτικό καινούρια εξοπλιστικά και το έκανε πράξη, όχι τίποτα άλλο για να δούμε τις αντιδράσεις των Τούρκων στο Αιγαίο.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ