“Φάκελος” Novartis: Στο εδώλιο σήμερα Δ.Παπαγγελόπουλος και Ε.Τουλουπάκη

φάκελος-novartis-στο-εδώλιο-σήμερα-δ-παπαγ-59357

Στο εδώλιο των κατηγορουμένων του Ειδικού Δικαστηρίου κάθονται σήμερα ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η πρώην Εισαγγελέας εγκλημάτων διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη για την πολύκροτη υπόθεση των παρεμβάσεων στη δικαιοσύνη.

Να σημειωθεί πως, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η Ελένη Τουλούπακη έφτασαν πριν από λίγη ώρα στον Άρειο Πάγο.

Σύμφωνα με το οριστικό και αμετάκλητο παραπεμπτικό βούλευμα που εξέδωσε το δικαστικό συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου στις 30 Ιουνίου 2022, ο Δ.Παπαγγελόπουλος δικάζεται για τις κατηγορίες της ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας και της παράβασης καθήκοντος, ενώ η Ε.Τουλουπάκη δικάζεται με την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας.

Αίτηση εξαίρεσης κατέθεσε η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς Ελ.Τουλουπάκη κατά της αντεισαγγελέως ΑΠ Αρ.Θεοδόση

Το κατηγορητήριο

Το σκέλος των κατηγοριών που αφορούν σε κατάχρηση εξουσίας έχουν να κάνουν με το ότι η πρώην Εισαγγελέας εγκλημάτων διαφθοράς «εν γνώσει της» δεν διαβίβασε αμελλητί στη Βουλή την άνοιξη του 2017 τη μηνυτήρια αναφορά βουλευτών του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την μη τιμολόγηση φαρμάκων δύο φορές για το έτος 2015. Η μηνυτήρια αναφορά στρεφόταν κατά του τότε Υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή και του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να καταγγέλλουν ότι από τη μη τιμολόγηση ευνοήθηκαν οι φαρμακευτικές εταιρείες αποκομίζοντας εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Η σχετική μηνυτήρια αναφορά, σύμφωνα με το βούλευμα, απεστάλη τελικά στη Βουλή τον Φεβρουάριο του 2018, αφού όμως είχε παρέλθει η αποσβεστική προθεσμία να εφαρμοστεί ο νόμος περί ευθύνης Υπουργών.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ