ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ

Όλα τούμπα από την ιατροδικαστή, «αθωώνει» τη Ρούλα Πισπιρίγκου: «Δεν υφίσταται δηλητηρίαση από κεταμίνη»

Έλενα Θάνου
Εκτ. Χρόνος Ανάγνωσης: 3λ. 12δ.

Τα αποτελέσματα της τοξικολογικής έρευνας, η οποία και κατέδειξε ότι η μικρή Τζωρτζίνα έφυγε από τη ζωή δηλητηριασμένη από μεγάλη δόση κεταμίνης, αμφισβήτησε με την κατάθεσή της στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, η ιατροδικαστής, μάρτυρας ειδικών γνώσεων, Ουρανία Δημακοπούλου.

«Δεν υφίσταται η δηλητηρίαση από κεταμίνη» είπε η μάρτυρας, επικαλούμενη στοιχεία από τον ιατρικό φάκελο του παιδιού και σε ερώτηση της προέδρου της έδρας για το ποια είναι η αιτία θανάτου του κοριτσιού, απάντησε:

«Αιτία θανάτου είναι η υποθρεψία σε έδαφος ατροφίας βασικών οργάνων, (καρδιά, πνεύμονες, νεφροί) σε έδαφος αντιδραστικής ιωσινοφυλίας, σε έδαφος επιληψίας».

Σε ερώτηση δε για την ιατροδικαστική εξέταση που διενήργησε ο ιατροδικαστής κος Μπουζιάνης και γιατί σε αυτή δεν αναφέρει ως αιτία θανάτου την υποθρεψία, αλλά τη δηλητηρίαση από κεταμίνη η κα Δημακοπούλου απάντησε:

«Ο κος Μπουζιάνης κρατάει τις αποστάσεις του. Στο συμπέρασμα δεν γράφει ότι είναι ανθρωποκτονία».

Ακόμη, κατά τη διάρκεια της σημερινής κατάθεσής της, η κα Δημακοπούλου, άφησε αιχμές για την τοξικολογική έρευνα που διενήργησε ο καθηγητής τοξικολογίας, Ν. Ράικος, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«6,5 ml κεταμίνης θεωρείται εντός θεραπευτικών συγκεντρώσεων και ορίων. Η τοξικολογική λέει ότι τα 6,5 ml αναφέρονται σε αναφερόμενα περιστατικά θανάτου. Με ένα φάρμακο που το ενοχοποιούμε γίνεται σύγκριση μεταξύ αγοριού, κοριτσιού, βρέφους και ενός 9χρονου, ενήλικου και ανήλικου. Το αλκοόλ δεν έχει καμία συσχέτιση με δικό μας περιστατικό. Στη βιβλιογραφία δεν υπάρχει κανένα περαστικό θανάτου σε νοσοκομείο από κεταμίνη που να ενοχοποιείται κάποιος. Είναι ένα ασφαλές φάρμακο. Έγγραφο νοσοκομείου αναφέρει ότι η μέγιστη δόση για την Τζωρτζίνα είναι δύο γραμμάρια».

TAGS:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ