Αποκλειστικό: Ανοίγουν την Τετάρτη οι 3 νέοι σταθμοί του μετρό στον Πειραιά

αποκλειστικό-ανοίγουν-την-τετάρτη-οι-3-65625

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει το  ipliroforia.gr, τρεις νέοι σταθμοί του μετρό ανοίγουν την Τετάρτη 5 Οκτώβρη στον Πειραιά και συγκεκριμένα οι σταθμοί «Μανιάτικα», «Πειραιάς» και «Δημοτικό Θέατρο».

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των υπευθύνων, θα αυξήσουν την συνολική επιβατική κίνηση στο δίκτυο του μετρό σε 132.000 πολίτες ημερησίως.

Πώς θα λειτουργούν οι νέοι σταθμοί του μετρό από την Τετάρτη στον Πειραιά

Ο συνολικός χρόνος μετάβασης με το μετρό, με την παράδοση του έργου, από το λιμάνι μέχρι το αεροδρόμιο υπολογίζεται σε μόλις 55 λεπτά. Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων αναμένεται να μειωθεί κατά 23.000 ημερησίως, όπως επίσης αναμένεται μείωση στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 120 τόνους ημερησίως.

Πότε θα κάνει επίσκεψη ο Μητσοτάκης στους νέους σταθμού του μετρό στον Πειραιά

Σύμφωνα με πληροφορίες, την επόμενη μέρα και συγκεκρίμενα στις 6 Οκτωβρίου θα κάνει επίσκεψη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πειραιάς θα αναβαθμιστεί συγκοινωνιακά, αφού μόνο στον σταθμό «Πειραιάς» προβλέπεται να δημιουργηθεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό συγκοινωνιακό κέντρο, συνενώνοντας λειτουργικά δύο γραμμές μετρό (Γραμμές 1 και 3), το λιμάνι, τον προαστιακό σιδηρόδρομο και την επέκταση του τραμ προς Πειραιά (5,4 χλμ. μονής γραμμής και 12 σταθμοί), διευκολύνοντας έτσι τις μετεπιβιβάσεις μεταξύ όλων των μέσων μεταφοράς. Επιπλέον, η σύνδεση που θα προκύψει μεταξύ του λιμανιού του Πειραιά και του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» μέσω της Γραμμής 3 του μετρό, θα προσδώσει ιδιαίτερα αναπτυξιακά οφέλη τόσο στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας και του Πειραιά, όσο και στην εθνική οικονομία γενικότερα.

Για ακόμα μια φορά είμαστε πρώτοι στην έκτακτη ενημέρωση σας με αποκλειστικές πληροφορίες.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ