ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ

«Από την πρώην τους μέχρι τον Παρθενώνα»: Ο 22χρονος κομμωτής από την Κρήτη που «ζωγραφίζει» στα κεφάλια των πελατών

Newsroom
Εκτ. Χρόνος Ανάγνωσης: 3λ. 37δ.

Πριν λίγο καιρό ένα πορτραίτο της Ματίνας Παγώνη σε ένα ανδρικό κεφάλι είχε γίνει viral γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο ούτε και από την ίδια την Ματίνα Παγώνη. Μέσω αυτού του πορτραίτου έγινε γνωστός και ο 22χρονος κομμωτής από το Ηράκλειο Κρήτης Στέλιος Φρόκου.

ο 22χρονος κομμωτής «Πικάσο»

Ο Στέλιος Φρόκου με καταγωγή από το Αρκαλοχώρι ζεί και εργάζεται στο Ηράκλειο, και από μικρό παιδί είχε μια κλίση προς την τέχνη και την ζωγραφική και στην πορεία έκρινε πως η κομμωτική είναι μια τέχνη που τον εκφράζει και αποφάσισε να την ακολουθήσει αλλά με τους δικούς του κανόνες.

Ο 22χρονος Στέλιος Φρόκου δεν είναι γνωστός μόνο για το πορτραίτο της Ματίνας Παγώνη, καθώς έχει σχεδιάσει με την κουρευτική του μηχανή αρκετά σχέδια ορισμένα εκ των οποίων έχουν “ταξιδέψει” όχι μόνο εκτός της όμορφης Κρήτης αλλά και εκτός συνόρων της Ελλάδας.

Κομμωτής… Πικάσο στην Κρήτη – Ζωγράφισε την Ματίνα Παγώνη

Όλα ξεκίνησαν όταν είδε έναν κομμωτή από το εξωτερικό να σχεδιάζει με την κουρευτική μηχανή και του ήρθε η ιδέα να το κάνει και ο ίδιος και να το εξελίξει. Ο 22χρονος Κρητικός εκτός από το να δημιουργεί με την μηχανή του πορτρέτα διάσημων προσώπων, δημιουργεί αρκετές φορές και τοπία καθώς όπως λέει και ο ίδιος μπορεί να δημιουργήσει ένα έργο τέχνης και όχι ένα απλό κούρεμα.

“Δεν είναι τίποτα εύκολο στην αρχή αλλά αν το αγαπάς, το προσπαθείς και το εξελίσσεις καθημερινά”, όπως δήλωσε στο cretalive o 22χρονος.

Ο 22χρονος κομμωτής έχει κατακτήσει  τα social media

Η αναγνωρισιμότητά του και η επιτυχία του είναι τόσο μεγάλη που πλέον αριθμεί στο TikTok έχει 90.000 σχεδόν φανατικούς ακόλουθους,  νούμερο που θα ζήλευαν και αρκετοί γνωστοί καλλιτέχνες μας.

Τα σχέδια του μπορεί να είναι οποιοσδήποτε του ζητηθεί, από έναν γνωστό καλλιτέχνη η αθλητή μέχρι και την βασίλισσα Ελισσάβετ όπως θα δείτε και παρακάτω. Ενώ για κάθε του έργο με την μηχανή χρειάζεται κάτι παραπάνω από 3 ώρες αλλά χωρίς να το θεωρεί δύσκολο καθώς είναι κάτι το οποίο απολαμβάνει και περνάει δημιουργικά και ευχάριστα η ώρα του.

Κάθε εικόνα είναι για εκείνον μια πρόκληση είτε είναι ένα πρόσωπο ή ένα τοπίο

(Ο Παρθενώνας από τα χέρια του Στέλιου)

Το σύμβολο των ΗΠΑ, το άγαλμα της Ελευθερίας σε ανδρικό κεφάλι

TAGS:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ