ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ

Απεργία 17 Απριλίου: “Παραλύει” η Αθήνα – Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ, “δεμένα” τα πλοία

Ιωάννης Κυριακόπουλος
Εκτ. Χρόνος Ανάγνωσης: 6λ. 16δ.

Σε «απεργιακό κλοιό» θα βρεθεί η χώρα αύριο, Τετάρτη 17 Απριλίου, λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξε η ΓΣΕΕ. Στην κινητοποίηση θα συμμετάσχει παράλληλα και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς.

Απεργία 17 Απριλίου: “Παραλύει” η Αθήνα – Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Τα υπεραστικά τρένα της Hellenic Train, o Προαστιακός και το Μετρό θα μείνουν ακινητοποιημένα.

Τα αστικά λεωφορεία στην Αθήνα αναμένεται να κινηθούν από τις 09:00 ως τις 21:00. Η στάση εργασίας θα διαρκέσει από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 και από τις 21:00 μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Κανονικά αναμένεται να κινηθούν τα λεωφορεία στις γραμμές του ΟΑΣΑ, τις οποίες έχουν αναλάβει τα ΚΤΕΛ.

Απεργία 17 Απριλίου: Αναλυτικά οι τροποποιήσεις της Hellenic Train

Λόγω της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης που εξήγγειλε η ΓΣΕΕ, στην οποία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024, θα υπάρξουν αναστολές και τροποποιήσεις στα δρομολόγια σε όλο το δίκτυο, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού.

Ωστόσο, για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, η Hellenic Train θα πραγματοποιήσει τα παρακάτω δρομολόγια με προσωπικό ασφαλείας:

Ταξί

Με στάση εργασίας, από τις 5 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, συμμετέχουν οι ιδιοκτήτες ταξί στην κινητοποίηση, ενώ έχουν προγραμματίσει και συγκέντρωση στα γραφεία του ΣΑΤΑ στις 10 το πρωί.

Με το σύνθημα «κανένα ταξί στους δρόμους», το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί (ΣΑΤΑ) καλεί όλους τους οδηγούς ταξί να συμμετέχουν στην στάση εργασίας «για τις τρεις πληγές που πρέπει να κλείσουμε φορολογικό, υποκλοπή έργου και πολυεθνικές».

Απεργία 17 Απριλίου: Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία με κεντρικό αίτημα την αντιμετώπιση της ακρίβειας και την διασφάλιση των κατάλληλων συνθηκών για ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο.

«Οι Έλληνες Ναυτεργάτες, λόγω της ιδιαιτερότητας του ναυτικού επαγγέλματος, είναι από τους πρώτους που έρχονται αντιμέτωποι με τις επιπτώσεις της ακρίβειας γιατί είναι οι μόνοι, που στην καλύτερη περίπτωση, εργάζονται 5 με 6 μήνες το χρόνο για να ζήσουν αυτοί και οι οικογένειες τους όλο τον χρόνο», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

Επισημαίνει ότι τα επιδόματα ανεργίας για τους ναυτεργάτες είναι πενιχρά σε αντίθεση με τα αντίστοιχα επιδόματα της ξηράς και οι προϋποθέσεις επιδότησης της ανεργίας είναι πράγματι απαγορευτικές.

Η ΠΝΟ τονίζει ότι η κατάσταση που επικρατεί στη δημόσια ναυτική εκπαίδευση και στις δημόσιες υπηρεσίες του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, για την απόκτηση των διαφόρων πιστοποιητικών και πτυχίων που είναι απαραίτητα για την άσκηση του ναυτικού επαγγέλματος, δεν καλύπτουν τις αυξημένες ανάγκες των ναυτικών με αποτέλεσμα να οδηγούνται στον ιδιωτικό τομέα με αντίστοιχη οικονομική επιβάρυνση. Επίσης, ζητεί αυξημένες οργανικές συνθέσεις για την ασφάλεια των θαλασσίων συγκοινωνιών.

Απεργία 17 Απριλίου Οι προγραμματισμένες πορείες

Οι προσυγκεντρώσεις για την απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα την Τετάρτη 17 Απριλίου έχουν ορισθεί στις 09:30 στα εξής σημεία:

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Καιρός σήμερα 16/4: Ραγδαία μεταβολή με “βουτιά” της θερμοκρασίας – Οι περιοχές που θα βρέξει

Ο Τροχός της Τύχης: Δεν έχει ξαναγίνει – Υπερπαίκτης βρήκε τη λύση πριν καν ανοίξουν τα γράμματα

Σπύρος Μαρτίκας για Μαρία Αντωνά – Άρη Σοϊλέδη: «Μάλλον απλή αίσθηση ήταν ότι ήταν πολύ ερωτευμένοι»

 

TAGS:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ