Ζακ Κωστόπουλος: Κάθειρξη 5 ετών στον κοσμηματοπώλη και 6 στον μεσίτη – Στη φυλακή ο 2ος

Ποινή κάθειρξης 5 ετών στον κοσμηματοπώλη και 6 ετών στην μεσίτη για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, επέβαλλε το Εφετείο της Αθήνας.
ζακ-κωστόπουλος-κάθειρξη-5-ετών-στον-κο-205415

Ποινή κάθειρξης πέντε ετών στον κοσμηματοπώλη και έξι ετών στην μεσίτη για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, επέβαλλε πριν από λίγο το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας.

Ζακ Κωστόπουλος: Κάθειρξη 5 ετών στον κοσμηματοπώλη και 6 στον μεσίτη

Πιο αναλυτικά, οι τρεις τακτικοί δικαστές αποφάσισαν τη φυλάκιση του μεσίτη, ενώ κατ’ οίκον έκτιση της ποινής θα κάνει ο κοσμηματοπώλης. Οι συγκεντρωμένοι στο δικαστήριο ξέσπασαν φωνάζοντας συνθήματα όπως «δολοφόνοι».

Η πρόεδρος ενημέρωσε τους καταδικασθέντες πως έχουν δικαίωμα να ζητήσουν από τον Άρειο Πάγο την αναίρεση της απόφασης του Εφετείου για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου.

Νωρίτερα, το ελαφρυντικό του σύννομου βίου αναγνώρισε και στους δύο κατηγορούμενους για τα θανάσιμα χτυπήματα στον Ζακ Κωστόπουλο το Μικτό Ορκωτό Εφετείο.

Τα μέλη του δικαστηρίου ομόφωνα αναγνώρισαν στους δύο κατηγορούμενους επιχειρηματίες το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, αρνούμενα την εισαγγελική εισήγηση που ζήτησε να μη δοθεί κανένα ελαφρυντικό.

Οι δικαστές αναγνώρισαν, επιπλέον, στον κοσμηματοπώλη την ελαφρυντική περίσταση ότι οι πράξεις του ωθήθηκαν «από ανάρμοστη συμπεριφορά του θύματος».

Το δικαστήριο κήρυξε ομόφωνα ενόχους, όπως και πρωτόδικα, για την κατηγορία της θανατηφόρας σωματικής βλάβης τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου και τον μεσίτη που, σύμφωνα με την κατηγορία, είχαν χτυπήσει βάναυσα τον 33χρονο ακτιβιστή.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ