Υπόθεση 12χρονης – Κολωνός: Κανένα ελαφρυντικό στον Ηλία Μίχο από την εισαγγελέα – Πολύ πιθανά τα ισόβια

Υπόθεση 12χρονης – Κολωνός: Κανένα ελαφρυντικό στον Ηλία Μίχο από την εισαγγελέα – Σήμερα η ανακοίνωση των ποινών.
υπόθεση-12χρονης-κολωνός-κανένα-ελαφ-182153

Κανένα ελαφρυντικό στον Ηλία Μίχο για την υπόθεση παιδοβιασμού της 12χρονης στον Κολωνό πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας. Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνωρίζεται ούτε στον αποκαλούμενο Μιχάλη, ομόφωνα, ούτε όμως και στη μητέρα της 12χρονης κατά πλειοψηφία έξι προς ένα.

Στους υπόλοιπους 17 κατηγορούμενους της υπόθεσης του Κολωνού αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου. Το δικαστήριο θα εκδώσει την απόφασή του για τις ποινές σε λίγη ώρα.

Υπενθυμίζεται ότι η μητέρα της ανήλικης αθωώθηκε για την κατηγορία της μαστροπείας αλλά κρίθηκε ένοχη για το πλημμέλημα της εκβίασης.

Κολωνός: Πιθανά τα ισόβια για τον Ηλία Μίχο – Δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό το δικαστήριο

Η εισαγγελική πρόταση αν και δεν δεσμεύει το δικαστήριο δείχνει τον δρόμο για ισόβια κάθειρξη στον Μίχο καθώς το δικαστήριο αποφάσισε ότι είναι ένοχος για:

-Κατάχρηση ανηλίκου με πλειοψηφία 5-2 ( 4 ένορκοι και 1 τακτικός δικαστής)

-Μαστροπεία όπως εισάγεται με την ψήφο 4 ενόρκων και τους 3 τακτικούς δικαστές να κρίνουν πως πρέπει να κριθεί ένοχος για διευκόλυνση σε μαστροπεία, όπως είχε ζητήσει η εισαγγελέας

-Πορνογραφία ανηλίκου (κατοχή και διανομή μέσω πληροφορικών συστημάτων) ομόφωνα

Η εισαγγελέας πρότεινε επίσης να μην αναγνωριστεί ελαφρυντικό και στη μητέρα της ανήλικης, που έχει καταδικαστεί μόνον για εκβίαση και έχει απαλλαγεί από τις βαριές κατηγορίες της μαστροπείας.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι η 37χρονη μητέρα, μετά από σχεδόν 18 μήνες προσωρινής κράτησης αναμένεται να βρεθεί τις επόμενες ώρες στο σπίτι της, κοντά στα παιδιά της τα οποία την στήριξαν από την πρώτη στιγμή, υποστηρίζοντας την αθωότητα της.

Για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους, που κρίθηκαν ένοχοι γιατί μετείχαν στη σεξουαλική κακοποίηση της ανήλικης, η εισαγγελέας πρότεινε να αναγνωριστεί ελαφρυντικό, μόνον σε όσους είχαν μία συνεύρεση με το θύμα, αλλά κανένα ελαφρυντικό στους υπόλοιπους, και μόνον σε έναν που αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, πρότεινε αναγνώριση ελαφρυντικού μεταμέλειας μετά την πράξη.

Το Δικαστήριο συνεχίζει τη συνεδρίαση του με τις αγορεύσεις των συνηγόρων μετά την εισαγγελική πρόταση και η τελική απόφαση του Δικαστηρίου για τις ποινές ενδέχεται να εκδοθεί αργά σήμερα η αύριο.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Κολωνός: Στον εισαγγελέα οδηγείται αύριο η μητέρα της 12χρονης, κατηγορούμενη για διακεκριμένη μαστροπεία

Κολωνός: Ένταλμα σύλληψης για τη μητέρα της 12χρονης

Ασύλληπτη τραγωδία στη Βέροια: ΙΧ έπεσε σε στάση λεωφορείου – Νεκρές δύο γυναίκες 21 και 68 ετών

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ