Συντετριμμένη η Άννα Μαρία με τη νέα απώλεια για την τέως βασιλική οικογένεια: «Ήταν το στήριγμά μας»

Άννα Μαρία: Βαρύ πένθος για την τέως βασιλική οικογένεια - Έφυγε από τη ζωή ο Αρχιμανδρίτης Πατρίκιος Καλεώδης.
συντετριμμένη-η-άννα-μαρία-με-τη-νέα-απ-182363

Ένα πολύ αγαπημένο πρόσωπο της βασιλικής οικογένειας έφυγε από τη ζωή και τόσο η Άννα Μαρία όσο και ο Παύλος Γλύξμπουργκ είναι συγκλονισμένοι. Πρόκειται για τον Αρχιμανδρίτη Πατρίκιο Καλεώδη, μια θλιβερή απώλεια, όχι μόνο για την βασιλική οικογένεια, αλλά και για την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Συντετριμμένη η Άννα Μαρία με τη νέα απώλεια για την τέως βασιλική οικογένεια

Η ανακοίνωση του θανάτου του έγινε από τον Παύλο Γλύξμπουργκ μέσω Instagram, στις 2 Απριλίου 2024. Ο π. Πατρίκιος υπηρέτησε ως εφημέριος στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Χαλανδρίου και διετέλεσε Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

«Ένας Άγιος άνθρωπος, ένας πραγματικός ιερέας, ο Πατρίκιος Καλεώδης έφυγε από κοντά μας. Η οικογένειά μου κι εγώ προσωπικά τον αποχαιρετούμε με απόλυτο σεβασμό και βαθιά ευγνωμοσύνη», έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτηση.

Ποιος ήταν ο Αρχιμανδρίτης που στάθηκε στο πλευρό της Άννας Μαρίας

Δημοσίευμα του in.gr αναφέρει ότι ο Πατρίκιος Καλεώδης, ήταν ο τελευταίος πρωθιερέας των Ανακτόρων, βαθύτερος γνώστης του εκκλησιαστικού πρωτοκόλλου, το οποίο μελέτησε στο βάθος των αιώνων από τα πρώτα χρόνια της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

Ο ιερέας που στάθηκε στο πλευρό της Αννας Μαρίας στην κηδεία του τέως.

Ο κληρικός που απελάθηκε από την Τουρκία το 1963 υπήρξε στενός συνεργάτης Πατριαρχών και Αρχιεπισκόπων και ο κληρικός βασιλέων, βασιλισσών, πριγκίπων και πριγκιπισσών.

Ο ίδιος ήταν εκεί σε όλες τις χαρές αλλά και τις λύπες της τέως βασιλικής οικογένειας, και ήταν εκεί στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Μαλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είχε πολύ καλές σχέσεις με την τέως βασιλική οικογένεια και την ημέρα της κηδείας στεκόνταν δίπλα στην Άννα Μαρία και συμπαραστεκόταν σε όλους. Ο ίδιος ήταν δίπλα στη σορό του τέως μέχρι την ταφή του στο Τατόι.

Η ίδια η Άννα Μαρία τον χαρακτήρισε ως “το στήριγμα της οικογένειας”.

Ταυτόχρονα επί 4 σχεδόν δεκαετίες ήταν εφημέριος στο Ναό του Αγίου Νικολάου στο Χαλάνδρι.

Ο αρχιμανδρίτης, εφημέριος επί σειρά ετών του Ι.Ν. Αγ. Νικολάου Χαλανδρίου και τελευταίος πρωθιερέας των Ανακτόρων, εκοιμήθη και κηδεύτηκε χθες, Δευτέρα 1 Απριλίου.

Σύμφωνα με δημοσιύματα του σημερινού Τύπου, ο αρχιμανδρίτης ήταν βαθύτερος γνώστης του εκκλησιαστικού πρωτοκόλλου, το οποίο μελέτησε στο βάθος των αιώνων από τα πρώτα χρόνια της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Ιανουάριο, στον Μητροπολιτικό ναό της Αθήνας, πρωτοστάτησε στην κηδεία του βασιλιά Κωνσταντίνου και η ελληνική βασιλική οικογένεια τον αποχαιρέτησε χθες με συγκίνηση.

Περισσότερες ειδήσεις σήμερα

Βαρύ πένθος για τον Παύλο και την τέως βασιλική οικογένεια: «Έφυγε, τον αποχαιρετούμε με απόλυτο σεβασμό…»

«Κλείδωσαν» τα Μερομήνια 2024: Με τι καιρό θα γιορτάσουμε το Πάσχα – Τι δείχνουν για Απρίλιο και Μάιο

Άγιοι Ανάργυροι: Η 28χρονη που δολοφονήθηκε έξω από την Αστυνομία είχε μηνύσει τον 39χρονο πρώην της και το 2020

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ