Μανώλης Σφακιανάκης: Ο Νίκος Χαρδαλιάς τον διέγραψε μετά τις δηλώσεις του για τη δολοφονία της 28χρονης Κυριακής

Ο Μανώλης Σφακιανάκης διαγράφηκε οριστικά από τον συνδυασμό «Αττική Μπροστά». Ειδικότερα, ο περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς διέγραψε τον Μανώλη Σφακιανάκη και παύει να είναι μέλος του συνδυασμού εξαιτίας των δηλώσεων που έκανε σχετικά με την γυναικοκτονία της 28χρονης Κυριακής Γρίβα.
μανώλης-σφακιανάκης-ο-νίκος-χαρδαλιά-182948

Ο Μανώλης Σφακιανάκης διαγράφηκε οριστικά από τον συνδυασμό «Αττική Μπροστά». Ειδικότερα, ο περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς διέγραψε τον Μανώλη Σφακιανάκη και παύει να είναι μέλος του συνδυασμού εξαιτίας των δηλώσεων που έκανε σχετικά με την γυναικοκτονία της 28χρονης Κυριακής Γρίβα.

Με δήλωσή του ο Νίκος Χαρδαλιάς έθεσε εκτός τον Μανώλη Σφακιανάκη τονίζοντας ότι «η δημόσια τοποθέτηση του για τη δολοφονία της 28χρονης γυναίκας στους Αγίους Αναργύρους δεν συνάδει, σε καμία περίπτωση, με την ηθική μου, τις αρχές και τις αξίες μου, ούτε με τον τρόπο με τον οποίο οφείλουν να λειτουργούν όλοι οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας».

Μανώλης Σφακιανάκης: Η δήλωση του Νίκου Χαρδαλιά

«Το δικαίωμα στην κοινωνικότητα και στην ελεύθερη έκφραση της προσωπικότητας είναι αδιαπραγμάτευτα. Αλίμονο αν στην Ελλάδα του 2024 πρέπει να σκεφτόμαστε πώς και πότε θα εκφράσουμε δημόσια τη χαρά ή τη λύπη μας. Δηλώσεις και νοοτροπίες με έλλειμμα κοινωνικής ευαισθησίας και ενσυναίσθησης, που βρίσκονται έξω από κάθε πλαίσιο ηθικών αξιών και θεσμικής τάξης, θα με βρίσκουν πάντα απέναντι. Και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να γίνουν άλλοθι στην ευθύνη της πολιτείας να προστατεύει την ανθρώπινη ζωή.

Η δημόσια τοποθέτηση του κ. Μανώλη Σφακιανάκη για τη δολοφονία της 28χρονης γυναίκας στους Αγίους Αναργύρους δεν συνάδει, σε καμία περίπτωση, με την ηθική μου, τις αρχές και τις αξίες μου, ούτε με τον τρόπο με τον οποίο οφείλουν να λειτουργούν όλοι οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας.

Ως εκ τούτου, με τις δηλώσεις αυτές ο κ. Μανωλης Σφακιανάκης έθεσε εαυτόν εκτός της παράταξης “Αττική Μπροστά” και από σήμερα παύει να αποτελεί μέλος της Περιφερειακής ομάδας μας.

Και κάτι ακόμα! Τα θύματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας να γνωρίζουν πως είμαστε δίπλα τους. Χωρίς περιστροφές, χωρίς “ναι μεν αλλά”, χωρίς αστερίσκους. Δέσμευσή μας να κάνουμε από πλευράς μας ό,τι είναι δυνατόν για να μην υπάρξει άλλη Κυριακή, άλλη Ελένη, άλλη Γεωργία, άλλη Ερατώ, άλλη Γαρυφαλλιά… Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους της Κυριακής Γρίβα».

Μανώλης Σφακιανάκης: Τι οδήγησε στην διαγραφή

Καλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή ο Μανώλης Σφακιανάκης μιλώντας για την δολοφονία της 28χρονης ανέφερε μεταξύ των άλλων… «Το έγκλημα το ώθησε η κοινωνική δικτύωση. Η κοπέλα ήταν χαρούμενη και ευτυχισμένη, το έβγαζε προς τα έξω». Προσπάθησε κατά κάποιον τρόπο να δικαιολογήσει τον γυναικοκτόνο και μίλησε μόνο για τα ψυχιατρικά του προβλήματα λέγοντας πως «ο άλλος ήταν τρελός, ήταν σχιζοφρενής, ήταν stalker…».

«Εάν αυτά που λένε τα έχει γράψει, δυστυχώς έβγαζε προς τα έξω αυτό που ένιωθε. Τη γαλήνη. Η γαλήνη όμως αυτή, κάποιους ενοχλούσε. Όλα ήταν μηνύματα προς αυτόν», συνέχισε.

Σημείωσε μάλιστα ότι ακόμα και «Εκατό άτομα να είχε το Αστυνομικό Τμήμα, θα την εκτελούσε, τέλος. Το έγκλημα ήταν για μένα αναπόφευκτο».

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Θρήνος στο τελευταίο αντίο για την 28χρονη Κυριακή: Όλοι λύγισαν όταν την είδαν ντυμένη νύφη και με λευκό στεφάνι

Νέο επίδομα από τον ΕΟΠΥΥ: Μέχρι και 100 ευρώ για τους δικαιούχους και βήμα-βήμα η διαδικασία για την αίτηση

Τεστ παρατηρικότητας: Μόνο το 2% των ανθρώπων μπορεί να εντοπίσει το λεμόνι στην εικόνα σε 7 δευτερόλεπτα

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ