Άγιοι Ανάργυροι: Σε διαθεσιμότητα οι τρεις αστυνομικοί του Α.Τ. – Τα λάθη, οι παραλείψεις και το πόρισμα της ΕΔΕ

«Ξηλώνουν» τους τρεις αστυνομικούς που είχαν υπηρεσία το βράδυ της στυγερής δολοφονίας της Κυριακής Γρίβα από τον πρώην της.
άγιοι-ανάργυροι-σε-διαθεσιμότητα-οι-τ-193250

Tην εσχάτη των ποινών φαίνεται πως θα προτείνει με πόρισμα της η ΕΔΕ σχετικά με τους τρεις αστυνομικούς που βρίσκονταν στο Α.Τ. στους Αγίους Αναργύρους την τραγική βραδιά που η Κυριακή Γρίβα έχασε την ζωή της στα χέρια του 39χρονου πρώην συντρόφου της. Ο λόγος για την επόπτρια που ήταν εκεί την βραδιά της δολοφονίας και έχει εμπειρία, τη νεαρή σε ηλικία αξιωματικό υπηρεσίας καθώς και τον σκοπό, ο οποίος έχει καταδίκη εις βάρος του και έλεγε πως ήταν παρών σε άλλο τμήμα της αστυνομίας. Οι ανωτέρω τρεις, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Star, θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Πιο ελαφριές είναι οι ποινές για τον τηλεφωνητή της Άμεσης Δράσης που χρησιμοποίησε την έκφραση “το περιπολικό δεν είναι ταξί” και την οδηγό της επόπτριας.

Άγιοι Ανάργυροι: Oι παραλείψεις των τριών ελεγχόμενων αστυνομικών

Οι αξιωματικοί που έκαναν την Ένορκη Διοικητική Εξέταση και ερεύνησαν τα λάθη και τις παραλείψεις των τριών ελεγχόμενων αστυνομικών του Α.Τ. το μοιραίο βράδυ που δολοφονήθηκε η Κυριακή μπροστά στο αστυνομικό τμήμα, τους στέλνουν σπίτι τους:

Η επόπτρια και υποδιοικητής του τμήματος που ήταν εκεί, προτείνουν οι αξιωματικοί να μπει σε διαθεσιμότητα με το ερώτημα της απόταξης. Θεωρούν ότι λόγω θέσης εκείνο το βράδυ δεν έκανε σωστό συντονισμό της υπόθεσης, άφησε το ζευγάρι να φύγει και δεν κάλεσε η ίδια το περιπολικό.

Ακριβώς την ίδια ποινή προτείνουν και για την αξιωματικό υπηρεσίας, καθώς εκείνο το μοιραίο βράδυ ήταν η πρώτη που ήρθε σε επαφή με το άτυχο κορίτσι. Οι αξιωματικοί που έκαναν την έρευνα τη ρώτησαν γιατί δεν κάλεσε η ίδια την Άμεση Δράση, γιατί την άφησε να φύγει και δεν ενημέρωσε το Διοικητή της.

Καταπέλτης είναι η ΕΔΕ και για τον σκοπό στο φυλάκιο, μπροστά στο οποίο δολοφονήθηκε η Κυριακή. Οι αξιωματικοί μεταξύ άλλων ανέφεραν ότι δεν επόπτευσε σωστά τον χώρο, δεν βγήκε έγκαιρα από το φυλάκιο και δεν ρώτησε το ζευγάρι τι θέλουν στο Αστυνομικό Τμήμα.

Άγιοι Ανάργυροι: Η ποινή του τηλεφωνητή

Πιο ελαφριά ποινή θα λάβει ο τηλεφωνητής που της είπε “το περιπολικό δεν είναι ταξί”.

Ο τηλεφωνητής της Άμεσης Δράσης που χρησιμοποίησε την έκφραση “το περιπολικό δεν είναι ταξί” και άκουσε ζωντανά τη δολοφονία της θα λάβει την πιο ελαφριά ποινή, πιθανότατα κάποιο πρόστιμο.

Για αυτή την φράση είπε στους ανώτερους αξιωματικούς:

“Η έκφραση αυτή ελέχθη εν τη ρύμη του λόγου, δεν ελέχθη με σκοπό να προσβάλλει η να ειρωνευτεί την καλούσα και μάλιστα αμέσως μετά, χωρίς χρονοτριβή, της πρότεινα να αποσταλεί περιπολικό στο σπίτι της”.

Το πόρισμα έχει παραδοθεί στον Συνήγορο του Πολίτη που θα το εξετάσει προκειμένου να διαπιστώσει ότι όλα έγιναν σωστά από την ΕΛΑΣ. Η τελεσίδικη απόφαση θα βγει και σε συνάρτηση με την ποινική εξέλιξη της υπόθεσης.

“Θα περάσουν από το πενταμελές πειθαρχικό της Ελληνικής Αστυνομίας το οποίο ενδέχεται να κάνει την πρόταση δεκτή και να τους αποτάξει από το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας” σχολίασε στο Star σχετικά με τη διαδικασία ο αστυνομικός αναλυτής Σταύρος Μπαλάσκας.

Οι συνήγοροι της μητέρας της Κυριακής εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν ότι θα απευθυνθούν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αφού δεν έχουν λάβει ακόμα το πόρισμα της ΕΔΕ.

 

Περισσότερες ειδήσεις σήμερα

Σχολικό λεωφορείο: Ξέχασαν αγοράκι 5 ετών για 6 ολόκληρες ώρες

Δεν θα δουλέψει ποτέ ξανά στη ζωή του: Ένας υπερτυχερός μόλις κέρδισε 1.000.000 ευρώ στο Τζόκερ

Τροχός της Τύχης: Ανατροπή στην ανατροπή – Βρήκε τον γρίφο τελευταία στιγμή, αλλά ο φάκελος δεν περιείχε λεφτά

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ