ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ

Το πρώτο «παθητικό σχολείο» στα Τρίκαλα

Μαύρα Σαραντοπούλου
Εκτ. Χρόνος Ανάγνωσης: 1λ. 51δ.

Το πρώτο παθητικό σχολείο θα κατασκευαστεί σύμφωνα με τις διατάξεις που στοχεύουν στη μικρότερη δυνατή κατανάλωση ενέργειας

Ο Δήμος Τρικκαίων πρωτοπόρος με πολλές καινοτομίες έρχεται αυτή τη φορά να πραγματοποιήσει δράσεις που στοχεύουν στην προστασία του περιβάλλοντος, κατασκευάζοντας το πρώτο παθητικό σχολείο. 

Με στόχο την εξυπηρέτηση των νηπίων σε μια περιοχή του δήμου και τη συμβολή στη μείωση της περιβαλλοντικής μόλυνσης, ο Δήμος Τρικκαίων κατασκευάζει το πρώτο διδακτήριο ως παθητικό κτήριο.

Δηλαδή, ως κτήριο που διατηρεί όλον το χρόνο μια άνετη και ευχάριστη θερμοκρασία, με ελάχιστες ενεργειακές απαιτήσεις και, επομένως, μικρή επιβάρυνση για θέρμανση.

Πρόκειται για το διδακτήριο του 20ου Νηπιαγωγείου όπου θα ιδρυθεί το Διαχρονικό Μουσείο των Τρικάλων.

Ο Δήμος Τρικκαίων έχει δημοσιοποιήσει τον σχετικό διαγωνισμό στην ιστοσελίδα του και αναμένει την ανάδειξη εργολάβου. Το έργο έχει προϋπολογισμό 695.000€ με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Παθητικό σχολείο: Με τη μικρότερη δυνατή κατανάλωση ενέργειας

Το διδακτήριο επιλύει ένα χρόνιο πρόβλημα με τη στέγαση νηπιαγωγείου στην περιοχή. Θα είναι χωρητικότητας 50 νηπίων και θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο εμβαδού 1.253,44 τ.μ., με 2 αίθουσες διδασκαλίας, μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χώρο αναμονής, γραφεία διοίκησης, χώρο ανάπαυσης νηπίων, τραπεζαρία, κουζίνα, αποθήκη, λεβητοστάσιο και χώρους υγιεινής.

Ταυτοχρόνως θα είναι «παθητικό», δηλαδή θα κατασκευαστεί με τις διατάξεις που στοχεύουν στη μικρότερη δυνατή κατανάλωση ενέργειας. Κάτι που επιτυγχάνεται με τη χρήση των κατάλληλων υλικών στην κατασκευή του.

 

TAGS:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ